Protez Bacaklarıyla Tarih Yazdı..

0

Saat: 18:42 | Yazar: Burak Doğan

Oscar Pistorius, Golden League'de aldığı dereceyle herkese kendini hayran bırakmayı başardı. 11 aylıkken bacakları dizden kesilen Pistorius, azmiyle büyük bir başarı kazandı. Ünlü atletlerle 400 metrede yarışan Pistorius, protezleriyle ikinci oldu.. Doğuştan bacaklarında diz ve bileği birbirine bağlayan fibula (kaval) kemikleri olmayan Pistorius'un doktorlar ayaklarını dizin altından kesmek zorunda kaldı. Bunun ardından yaşantısı boyunca kullanmak zorunda olduğu protezleri , başladığı atletizm sporunda onun tarih yazmasını sağladı.


Güney Afrika'da doğan ve 20 yaşında olan Oscar Pistorius, önceki gün çıktığı atletizm pistinde 'normal' yani kendisi gibi engelli olmayan atletlere karşı yarıştı, üstelik de ikinci oldu... Yarışta sağlam 6 rakibini geride bırakıp 46.56 saniye ile ikinci oldu. Daha sadece 3 senedir atletizm sporunun içerisinde olan bu mucizevi başarılı insan portresinin vitrininide dereceleri ve olimpiyat madalyaları süslüyor.

Her şeyi geçelim.. 11 yaşında dizinden altı kesilen bir insan gerçekten çok zor bir durumda bulur kendini.. Ergenlik dönemine daha girmemiş ve yaşantısını oturtamamış bir "çocuk" ve hayatında çok uzun bir yaşam maratonu.. Bu nasıl bir azimdir ki bu ameliyatın üstüne, psikolojik olarak oturtulmuş bir düzenli hayat, atletizme başlama, başarılı olma.. Azim, hırs, çalışma.. İnsanlara örnek olması gereken o kadar çok ayrıntı var ki 20 yaşındaki Pistorius'un hayatında..

Zaten herkesin gönlünde taht kurdu şimdiden. Bundan sonra alacağı başarılar, hem insanların onu desteklemesini sağlayacak hem de azminin ve çalışmasının meyvelerini teker teker toplamaya başlayacak.. Gerçekten helal olsun, mucizevi hareketler silsilesi..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder