İş Bankasıda Kart Aidatlarını İade Etmek Zorunda..

0

Saat: 14:27 | Yazar: Burak Doğan

İş Bankası'nın banka kartlarından alınan yıllık aidat ücretini geri ödemesi için dava açan iki avukatın talebi mahkemece kabul edilmiş..

İstanbul Barosu avukatlarından Hasan ve Cihan Büyük kardeşlerin İş Bankası bankamatik kartları yıllık aidat ücreti 30 YTL kesildiğini fark etmesi üzerine, Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'ne yaptıkları şikâyet karara bağlanmış. İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi kartlardan alınan ücretin geri ödenmesini kararlaştırmış. Banka avukatı Bora Durmaz, Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'nin kartlardan alınan 30 YTL'nin geri ödenmesi kararına itiraz ederek 5 Nisan'da İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi'ne dava açmış. 28 Haziran'da toplanan mahkeme, İş Bankası'nın talebini reddederek, itiraz yolunu kapatıp kartlardan alınan ücretlerin geriye ödenmesi yönünde karar vermiş. Bankanın, "Bankacılık hizmetleri sözleşmesi" gereği ücret alındığını savunmasına karşın, avukatlar sözleşmedeki maddenin haksız olduğunu iddia etmişler.

Yazının aslı Sabah gazetesinin bu bölümünde. Ancak anlamadığım bir şekilde birey birey açılan mahkemeler tüketici lehine sonuçlanıyor ama bu konuda bir türlü toplu bir karar alınamıyor ve çoğu insan bu paraları ödemeye devam ediyor. Bunun bir çözümü yok mu ki? Emsal dava oluyor ama hiçkimse bunun için mahkemeyede gitmiyor. Bir şekilde kapansa artık bu konuda, bütün tüketiciler rahatlasa..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder