Google Analytics Yenileniyor

0

Saat: 17:13 | Yazar: Burak Doğan

Bugün, Google Analytics'e uğradığımda bir takım değişiklikler fark ettim. Bu değişiklikler hakkındaki ilk açıklama, giriş sayfasında, 18 Temmuzdan itibaren eski Google Analytics sayfasının görüntülenmeyeceğini açıklayan yazı tarafından yapıldı. (Bu arada bu işin profesyoneli olmasamda, 3.5 haftadır süren blog yaşantım süresince analytics kullandım ancak bu test aşaması 2 aydır varmış:) ) Bu yeni arayüz ve yeni ayrıntılar, gerçekten etkileyici ve inanılması güç bir takım bilgilerle dolu. Bugünden itibren, sayfa açıldığında artık tamamen yeni görünüm kullanılıyor ve istemediğiniz sürece eski görünüme geçemiyorsunuz. Zaten geçmek için sadece 2 gününüz kaldı:)

Yeni arayüzde ilk sayfada, 4 adet çizelge ile karşılaşıyoruz. Bunlar geçen sürümde gördüğümüz görüntülerin janjanlanmış hali. Grafikler güzelleştirilmiş, siteyi inceleyenlerin ve izleyenlerin konumları ilk sayfada noktalar halinde verilmiş, yeni kullanıcıların ve siteye geri dönüş yapanların oranları ve de siteye hangi kaynaklardan giriş yapıldığı eklenmiş.

Geriye kalan ayrıntılar ise Google Analytics kullanıcıları için yeniden düzenlenip yenilenmiş.. Ayrıntılı açıklama ve bölümlemeleri de yarın..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder