Pek Meşhur Ad - Soyad İkilileri..

2

Saat: 14:51 | Yazar: Burak Doğan

Bir süredir, isimleri veya soyadları ilginç insanlara takmış durumdayım.. Adı değişik olan kişiler birde soyadı değişik olan kişiler var. Ama esas Ad - Soyad birleşmesinden doğan mükemmel durumlar var..

Jinekolog Rahim Koparan, İzmirli Diş Hekimi Oya Bilir ve eşi Kadın Doğum uzmanı Kaya Bilir, İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan meşhur Sabit Top, bunlardan sadece bazıları.. Daha neler neler var.. Mesela;

Taciser ÜNEMLİ, İsmail ZAVALSIZ, Satılmış PORTAKAL, Cemal MORDALGA, Güçlü KUVVETLİ, Rahime ALBAŞOĞLU, Muhasebeci Osman AÇIKGÖZ, Mali Müşavir Ahmet KAPTIKAÇTI, Hacı SARKINTI, Aziz ÇUBUĞUUZUN..

En sonuncusu ise aile faciasına neden olabilecek cinsten..

Baba: Elden Verir
Anne: Cemile Verir
Kız: Nazlı Verir
Oğlan: Nadir Verir

Peki bunlar, ailelerin "espri olsun ama aynı zamanda çocuğun hayatınıda karartalım" şeklindeki espritüelliklerinden mi kaynaklanmaktadır yoksa insanlar bu kadar mı düşünesiz olabilmektedir.. Veyahut herşeyden bıkmış Türk insanı (yada 8. çocuğunu doğurmaya hazırlanan Türk insanı), çocuğunun ismini nüfus memuruna koydurmayı planlayıp, onun insafsızlığı sayesinde mi bu hale gelmiştir.. Her türlü şekilde, allah hiçkimseye vermesin diyor, çocuklarımıza isim koyarken bu örnekleri düşünüp dikkat etmemiz gereksin işallaaaah diye düşünüyorum..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. MybiSGen |

    benim favorim "nadiR veRiR" :))

     
  2. Burak Doğan |

    Eh verir ailesinden olupta, en mutaassıbı bu herhalde:)

     

Yorum Gönder