Google Analytics Part 2

2

Saat: 18:17 | Yazar: Burak Doğan

Evet, dün belirttiğim gibi Analytics yenileniyor.. Arayüzü kullanımı vs değiştirilmiş, janjanlı hale gelmiş zaten bu herkesin bildiği bir şey. Sanırım artı olarak getirdiği bir kaç yenilik ve linklere ulaşımda kolaylık sağlanmaya çalışılmış.

Bir kere belirli tarihler arasında rapor alımı kolaylaştırılmış. Bunun yanında, raporları xml, pdf gibi dosyaları çevirip anında mail atabilmesi çok başarılı bir yön. Hatta periyodik olarak istediğiniz mailleri size gönderiveriyor. Karşılaştırma özelliği ve site overlay kısmındaki siteyi karşınıza çıkarması etkileyici başka bir özellik. Adwords ile bağlantılı linkler daha da özelleştirilmiş, nerede hangi reklama tıklandığı görebiliyormuşsunuz sanırım, şahsen ben kullanmıyorum bu bölümü:)

Report finder tool hala aktif, eskisinden yeniye geçişte bir anda yeni arayüze alışamayanlar, kolayca aradıklarını bulabiliyorlar. Ayrıca harita üzerinde siteye girşlerin gösterildiği yerde direk anasayfaya taşınmış. Buradan siteme Buenos Aires ve Tai-Chung'dan da bağlananlar olduğunu bir anda gördüğümde gerçekten bende bir anda afalladım..

Google, yapmış yapacağını ve hem yeni kullanıcılara hem de yoğun kullanıcılara uygun bir şekle sokmayı başarmış Analytics'i.. Google her özelliğini Türkçe yapsana demekten başka bir şey kalmıyor istenecek..:)

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. h k |

    ben google analyticsi kullanmayı bilmiyorum galiba blog istatistiğim statcounterda 40 gösteriyorsa googleanalyticste 0 veya 1 görünüyor:) kimse gelmiyor bloga dersiniz belki ama yorumun gönderildiği saatteki ziyaretçi bile görünmüyor, iyice öğrenip bir ara google analytics püf noktaları yazısı yazarsan sevinirim:)

     
  2. Burak Doğan |

    Tamamdır.. Bende şu artık acemilik çağını bi atlatayım, detaylı bir anlatım hazırlarım. Çok zor bir şey olmasada, özellikleri anlamak bazen kasıyo insanı:=)

     

Yorum Gönder