Konsoloslukta Çektiklerim..

0

Saat: 17:49 | Yazar: Burak Doğan

İzmir Almanya Federal Cumhuriyeti Konsolosluğu.. Mahvettin beni.. Bir Almanya vizesi alıcam, rezil oldum yani.. Sadece benimde değil, insanların çektikleri.. Bu herkese mi oluyor diye sordum, evet herkese hemde her konsoloslukta oluyormuş..

Bir kere istedikleri evreklar.. Her evrakın orjinali ve fotokopisi.. Her evrak derken hazır olun..
-Seyahatin nasıl akrşılanacağına dair maddi kaynaklar (tapu, banka cüzdanı, ruhsat vs)
-2 adet fotoğraf (bilmemne açısından çekilmiş ve sadece beyaz fona)
-Eksiksiz olarak doldurulmuş bir form ( bir boşluk bile olmayacak )
-ve tabiiki pasaport (en az 6 ay geçerliliği olan)

Şimdi gelelim çalıştığınız firmadan yada sahibi olduğunuz firmadan istenen belgelere..
-Oda kayıt sureti
-Vergi levhası
-İmza sirküleri ve ticaret sicil gazetesi
-Ortaklık teyit belgesi
-Sigorta giriş bildirgesi ve sigortalı hizmet dökümü (SSk'dan alınmış)

Ve daha niceleri.. Bunların tekrar belirtiyorum asılları ve fotokopileri.. Üstüne 60-80 € para ne kadar istiyolarsa ve randevu.. Kesinlikle kapıdan randevu alamıyosunuz ama isterseniz cep telefonundan arayıp kadının yüzüne baka baka az önce camdan konuştuğunuz kadından randevuyu alıyorsunuz. Zamanı gelincede başlıyorsunuz beklemeye.. en az 1 saat kadar bekledikten sonra, kapıda tepeden tırnağa soyunup :p üzerinizdeki metal eşyaların tümünü çıkartıyorsunuz.. Sonra içeri girip herhalde şimdi görüşme başlar diye düşünürken birde bakıyorsunuz sırada 30-35 kişi!!

İlk 20 kişiyi geçtikten sonra karşınıza elinizdeki evrakların kontrolü için bir suratsız görevli çıkıyor. Bu görevli, herhangi bir evrak veya forokopisi bile eksik olsa sizi dışarıya yolluyor ve en baştan sıraya giriyorsunuz buda takribi 2 saat kaybı olarak hanenize işleniyor.

Eğer para verip dışarıdan destek aldıysanız veya çok şanslıysanız ilk görevliyi atlatıp ikinci esas görüşme için bir 15 kişi daha bekliyorsunuz. Ordada asık suratlı soğuk görevliler size yardım!! etmeye çalışıyor..

Ne olursa olsun, kendi topraklarımızda bu işkenceyi görmeye mecbur muyuz? Hiç mi güleryüzlü yardımcı olmaya çalışan görevli olmaz? İstemiyorsanız istemiyoruz diyin hiç olmazsa Sarkozy gibi.. Daha çok canım sıkıldıkça bu konuyu daha da derinine anlatırım.. Afacanlar ve afakanlar şu anda beraber saldırmaktalar..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder