McLaren F1'den İhraç mı Edilecek?

0

Saat: 11:22 | Yazar: Burak Doğan

Uluslararası Motor Sporları Konseyi, Ferrari'den değerli bilgilerin çalındığı iddialarıyla ilgili olarak yarın McLaren'i dinleyecek. Fransa'nın başkenti Paris'te toplanacak konsey, Ferrari'nin dizayn, mühendislik, servis gibi konularda değerli bilgilerinin çalındığı iddialarıyla ilgili olarak McLaren'i dinleme kararı almıştı.

McLaren, yarın yapılacak toplantıda suçlu bulunması halinde, Formula 1'den ihraç edilme, bazı yarışlardan men cezası veya puan silinmesi gibi çok ağır cezalarla karşı karşıya kalabilecek.

Casusluk iddialarının ortaya atılmasının ardından İtalyan polisi tarafından McLaren'in baş mühendisi Mike Coughlan'ın evine yapılan baskında, Ferrari takımına ait bir çok detayı da içinde bulunduran yüzlerce belge ele geçirilmişti. McLaren takımı ise Mike Coughlan'ın takımdaki görevine son verirken, konuyla ilgili Ferrari'ye gereken desteği vereceğini açıklamıştı.

F1'de markalar ve sürücüler klasmanında lider durumda bulunan McLaren'in suçlu bulunması durumunda Lewis Hamilton ve Fernando Alonso'nun pilotlar sıralamasındaki yeri muhtemelen değişecek. Markalar klasmanında ise bu sezon 10 yarışta 138 puan toplayan McLaren, 111 puanlı Ferrari'ye koltuğunu kaptıracak.

Kaynak

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder