İzmir Denince Akla..

0

Saat: 16:08 | Yazar: Burak Doğan


İzmir Ticaret Odası'nın yaptığı bir araştırmaya göre, İzmirliler'in, büyük çoğunluğunun, kentin simgesi olarak Saat Kulesi'ni gördüğü ortaya çıkmış. İzmirlilerin, ‘İzmir deyince aklınıza gelen ilk 3 sözcük’ sorusuna yanıtları ise, “Deniz- Körfez, Kordon ve Kemeraltı’ olmuş.

İzmir Ticaret Odaso Kamuoyu Araştırma Ofisi tarafından 28 ilçede 3064 denek ile yapılan araştırmada İzmirlilere, ‘Sizce İzmir'in sembolü nelerdir’ ve ‘İzmir denince aklınıza gelen sözcükler ve nitelikler nelerdir’ soruları yöneltilmiş. İzmir'in niteliklerinin birbirine yakın olarak sıralanmasına karşın, ‘Sizce İzmir'in sembolü nelerdir?’ sorusuna daha net yanıtlar verildiğine dikkat çeken İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, “Açık fark ile ilk sırada yüzde 40,6 oranıyla saat kulesi yer aldı. İkinci sırada ise Kemeraltı yüzde 15.6. Üçüncü sırada yüzde 12.9 ile Fuar geliyor. Saat kulesi, merkezi konumu, bulunduğu mekanın denizle ilişkisi, yanında yer alan palmiyeleri ile İzmir'in sembolü denilince akla gelen ilk kavram'' demiş. Demirtaş, ilk üç sıradaki yanıtları sırasıyla kordon, deniz- körfez, Karşıyaka, Efes, teleferik, Kadifekale- Agora, Çeşme- Foça, Hasan Tahsin Anıtı, lokma, vapur, fayton ve Hisarönü'nün aldığını söylemiş.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, katılımcıların yüzde 7.8 gibi önemli bir bölümünün ise İzmir deyince, ‘İzmir'in kızlarını’ hatırladığını ifade etmiş. “İzmir'in kızlarının ardından havası, Karşıyaka, Ege'nin incisi, Çeşme- Foça, Vapur, Gevrek, Hasan Tahsin Anıtı ve Hisarönü kelimeleri geldi'' demiş.

Ne güzel şehir şu İzmir yahu.. Başka yere gitsem anında eksikliğini çekip geri gelmek istiyorum resmen, huzur buluyorum her aradığımı bulamasamda..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder