Şeytan Aldı Götürdü, Hasan Attı Bitirdi..

0

Saat: 13:54 | Yazar: Burak Doğan

Biraz geçmişe dönelim.. Hazır transfer haberleri, Lincoln'ler, Linderoth'lar Roberto Carloslar gelmişken ülkemize, hatta ve hatta, Avrupa'nın en kaliteli 5 liginden biri gösterilmeye başlamışken Turkcell Super Lig'i, geçmişimizi, hatıralarımızı deşmekde lazım arada..

3 Mayıs 1989 günü, Federasyon Kupası maçı.. İlk maç Kadıköy'de oynanmış, 2-2 bitmiş. Galatasaray da efsanevi kadro, Fenerbahçede... Tanjular,Uğur, Prekazi, Simovicler, Schumacher, Rıdvan, Oğuz, Aykut, Hasan Vezirler.. Neyse geçelim maça..

İlk devre fırtına gibi bir Galatasaray.. Tanju'nun penaltı golü 15. dakikada, ve hmen ardından Uğur'un süper pasıyla Tanju durumu 2-0'a getiriyor, Schumacher sadece elini kaldırıyor ofsayt diye.. 3. gol, yine Tanju'dan ve yine pası Uğur'dan.. Bu sonuçla bitiyor devre, takımlar soyunma odalarına gidiyorlar.

Devre arasında ise yaşanılanlar ilginç.. Farklı ağızlardan farklı hikayeler var.. Birisi Rıdvandan mesela.. O zaman Teknik Direktör Veselinoviç, devre arasında duşlarda ağlarken gördüğü Rıdvan'ın yanına gelir ve teselli eder. Daha sonra bütün takıma anlattığı durum ise herkesi ateşleyen cümlelerdir: biz bir maç oynadık, 3-0 kaybettik ve elendik. Şimdi ikinci bir maça çıkacağız. sizden isteğim, bir gol atın ve bu yeni maçı benim için 1-0 kazanın" der. Ne taktik ne sistem konuşulur. oyuncular odadan birer birer çıkarken Veselinoviç Rıdvan'ı kolundan yakalar ve "çocuk" der, "sakın o golü devrenin başında atmayın, yoksa beşlik yaparsınız bunları".

Bir diğeride Tanju'dan: Devre arasından çıktıktan sonra yakın arkadaşı Rıdvanla dalga geçmeye devam eden Tanju'ya Rıdvandan teklif gelir. Var mısın iddiaya? Biz bu maçı alırız, bende senin yemeğini yerim diye.. Tabi maç sonunda Tanju'nun ısmarladığı yemeğin tadını hiç unutamadığını söyler Rıdvan..

Ve 2. devre başlar.. 46. Dakikada Rıdvanın pasını tavana asan Aykut durumu 3-1'e getirir. Ardından orta sahadan topu alan Rıdvan, ceza sahasının içine kadar topu inanılmaz bir şekilde sürer ve uygun durumda olan Hasan Vezir'e topu bırakır.. Yılların son vuruşçusu
Hasan da durumu 3-2 yapar. Bunun ardından, Taygun Erdem'e kafa atan Prekazi oyundan atılır. Galatasaray için bütün ibreler tersine dönmüştür artık.

Dakika 72'de Rıdvan'a üçüncü asist yazılırken, Hasanda 2. golünü atıyor mükemmel bir voleyle, yine tavana.. Bütün Sami Yen yıkılıyor, bütün acemiliğiyle maç sunan ve hiç sesi çıkmayacakmış gibi duran Ercan Taner bile sesini yükseltmek zorunda kalıyor.. Dakika 83te ise artık bütün herkesin beklediği 4. gol geliyor.. Yine Rıdvan'ın asisti, ve yine Hasan Vezir.. Fenerbahçe Galatasaray'ı tarihi bir şekilde 4-3 yeniyor.. Dakika 89'da Schumacher'in kaleye doğru yaptığı son plonjonda hafızalardaki yerini koruyor elbette..

Bu iki cümlede maçı özetliyor.. Mustafa Denizli (Devre arasında) futbolcular bunu korumayı düşünürken, " bırakın korumayı tarihi farka gidiyoruz" demesi ve maç sonunda Rıdvan'ın "7 tane yeseydik 8 tane atardık demesi..

Bir başka tarihi mücadelede buluşmak üzere efendim..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder