İzmirde Korkunç Kaza..

2

Saat: 12:52 | Yazar: Burak Doğan

Aydın ile İzmiri birbirine bağlayan, aynı zamanda İzmirden tatile Kuşadası, Bodrum ve Marmaris taraflarına giden tatilcilerin yoğun olarak kullandığı Aydın otoyolunda meydana gelen kazada, bir anlık dikkatsizliğin ne derece büyük facialara yol açtığı bir kez daha görüyoruz bu videoda. Otoyol'un orta şeridinde giderken birdenbire yapılan frenle beraber araba orta şeritte çaklıp kalıyor ve tabiiki hızla gelen kamyon hareket bile edemeden aracı aldığı gibi akordiyon haline getiriyor. Görüntülerde görüldüğü gibi sanki bir anda yapılan fren, arabanın kayma mesafesi kat etmesi ve arkadan gelen kamyonun çarpması an ve an izlenebiliyor. Ancak, düz yolda giderken neden o şekilde fren yapılır, el freni çekilse araba o şekilde mi durur, şöför hatası mı yada teknik bir bir sorun mu olmuştur bilemiyorum. Ancak arabayı kullanan kadar, hız sınırlarında olsa bile takip mesafesinin çok daha yakınında seyreden kamyonunda, araba kadar suçu olduğunu düşünüyorum.. En azından bu görüntülerden mümkün olduğu kadar korunabilmek için hız yapmamalı, alkollü iken araba kullanmamalı.........

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    Özel araç tamamen durduğunda kamyon halen yaklaşık 2 direk arası (~50m) kadar uzakta. Takip mesafesi ile ilgili bir kuralsızlık yok. El freni ise bir aracı bu şekilde durduramaz. Öndeki şoförün karısı veya kamyon şoförü ile tartışmadığını ise ifadelerden anlıyoruz.

    Kalıyor iki olasılık. Öndeki şoför fren yaparak durdu veya motor arızası. İki tip motor arızası olabilir: ateşleme, vites kutusu. Vites kutusu ile ilgili bir aktarım problemi olsa kazadan sağ çıkan kadın yüksek bir ses (dişli) duymuş olmalı -ki duymamış-. Ateşleme probleminde ise fren mesafesi bu kadar kısa olamaz. 5nci viteste 110 ile giderken ayağınızı gazdan çekerseniz (araç viteste dahi olsa) motor freni ile en az 150-200 m kadar gidebilirsiniz. Demek ki bu da değil.
    Ecel dedikleri bu olsa gerek. Madem duruyorsun, neden emniyet şeridine geçmezsin? Arkadaki kamyon neden hiç refleks vermemiş (muhtemel stop lambası arızası)?. Ölen şoför sanırım bir göz yanılsaması ile yolda bir kişi veya cisim gördü.

     
  2. Burak Doğan |

    Olabilir. Benimde aklıma şöförün göz yanılsamasıyla, bir şeyler görmüş olabileceği ihtimali geldi. Yada uykuluydu.. Ama tünele girmeden o kadar önce o şekilde bir frenle durmak gerçekten akıl karı bir iş değil.. Hemde orta şeritte..

    Ne diyelim Allah rahmet eylesin..

     

Yorum Gönder