Dekolte Otobüsten Atılma Sebebi midir?

2

Saat: 14:28 | Yazar: Burak Doğan

Olayı zaten kuvvetle muhtemel çoğu kişi duymuştur. 20 yaşındaki Deborah C. Berlinde otobüse biner. Bir süre sonra otobüsü aniden durdurup kapıları açan şöför kızı uyarır ve der ki: Hanımefendi lütfen oturduğunuz yeri değiştiriniz çünkü dikiz aynasından dekoltenize odaklanmaktan dolayı yola dikkatimi veremiyorum, aksi halde sizi otobüsten atmak zorunda kalacağım.

Bu uyarının üzerine otobüsteki yolculuğuna ancak yerini değiştirerek devam edebilen yolcu, otobüsten indikten sonra önce şöförden beni insanların önünde "kötü kadın" :) gibi gösterip rencide etti diyerek şikayette bulunmuş, ardından da Bild gazetesine bu olayı anlatmış ve halka açık bir olay haline gelmiş bir anda. Bu arada belediyenin otobüs işletmesi Stadtbus Lindau, yolcu taşıma yönetmeliğinin 6'ncı maddesine uygun biçimde davranıldığını belirterek şoförünü savunmuş. Yönetmeliğin 6'ncı maddesi 'toplu taşımacılıktaki seyahat güvenliğinin şoförün dikkatinin dağıtılarak tehlikeye atılamayacağı' hükmünü içeriyormuş.

Ülkemizde böyle bir şey olması durumunda neler olurdu acaba.. Aracı kullanan kişi "dikkatinin dağılmasının devam etmesine" izin mi verirdi, ya da gerçekten uyarır mıydı otobüse o şekilde binen kişiyi, ya da ülkemizde hiç kimse o şekilde otobüse binmez mi.. Yada şöför uyarınca insanlar ne derdi, şöföre mi söylenirdi kıza mı.. Off amma çok soru sordum:))

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    selam.
    blogunuz çok güzel.sizi blogrolluma ekledim.

     
  2. Burak Doğan |

    Teşekkür ederim hatta bi mukabele:) Sizinkide çok bi beter.. Ekledim bende..

     

Yorum Gönder