Cumhuriyet Bayramı ve Google'ın Jesti..

2

Saat: 10:17 | Yazar: Burak Doğan

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.. Bugüne kadar kutlananların en değerlilerinden biri, çünkü hissetmeye en çok ihtiyacımız olduğu zaman.. Sözde 2. Cumhuriyetçilerin ilk bayramımızı kutluyoruz düşüncesinden dolayı, onları destekler şekilde söylemiyorum, tam tersine, şu düştüğümüz halde, bizi bu bataklıktan çıkartacak şeyin milli benliğimiz olduğundan böyle konuşuyorum..

Ülkede farklı hareketler olmaya başladı.. Doğu Anadoluya giden otobüsler durdurulup, insanlar indirilip İstiklal Marşı okutulup tekrar bindirilmeye başlandı. Bir şehit için Kayseri'de 300.000 kişi toplandı. 29 Ekim resmi geçitleri birer mitinge dönüştü, özellikle iktidara karşı bir şekillenme söz konusu. ABD karşısında sergilenen teslimiyetçi politika, milleti kızdırmaya başladı. Hala 5 Kasım bekleniyor resmen.

Medyada değişik bir durumda.. Ilımlı insan Ertuğrul Özkök kalkıp şahinleşiyor, diğerleri frenlemeye çalışıyor, herkes birbirine giriyor.. Bu sefer genel bir Hürriyet şahinleşmesi var ortada diyende var, Hürriyetin yine bir şeylerin peşinde koştuğunu iddia edende.. Ama yinede bunlar ortalığı karıştırmak isteyenler için mükemmel kozlar.

Bu halde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamaya, bir STK üyesi olarak, kortejde yürümeye gittim. Hem görüşlerimi, hemde çekebildiğim 1-2 resmi paylaşayım sizinle.. Önce elbette görüşlerim..

5 senedir kortejlerde yürüyüşlere katılıyorum. İlk görüşüm, katılımın önceki senelere göre en az %50 arttığı şeklinde. Bir 2x2 mt Atatürk pankartı, bütün herkesi etkileyip, hepbir ağızdan slogan atmalarını tetikliyordu bundan önce görmediğim şekilde.. Askerler geçmiş zamanlardaki gibi sonuna kadar destek toplarken, bu sefer gördükleri ilgi neredeyse onları bile şaşırtıyordu.. Yani toplamda beklediğimiz ilgiden çok daha fazlası vardı İzmirde..

Google ise uzun zamandır sürekli istediğimiz şeyi veriyordu bize, 23 Nisan'dan sonra Türk Bayrağını Google Logosunun içine ikinci defa işleyerek.. L harfini kaldırmış, oraya şanlı bayrağımızı koymuştu.. Belki yaptığımız baskılar işe yaramaya başladı, belkide Google, değişen Türkiye Müdürü ile yeniliklerine başladı.. İşallah her yerde sesimizi daha kolay duyururuz bundan sonra.. Çünkü ihtiyacımız var..

Kortejden güzel anlar Fotoğraf Albümü'nde..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    Atatürk Diyor ki: ”Demokrasi ilkesinin en çağdaş ve en akılcı uygulamasını sağlayan yönetim şekli Cumhuriyettir.” “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister.” Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir. Cumhuriyete sahip olmak yeterli değildir. Ona layık olmak da gereklidir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bizlere bugünlerimizi veren Ulu Önder Atatürk'ü, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Özellikle bugünlerde Türk Bayrağımızı her yerde dalgalandıralım.. İstanbulun bazı semtlerinde seyrek seyrek bayrak asımı olsada bazı semtler adeta kıpkırmızı eğer bayrağın yoksa bence büyük bir eksiklik..

    CUMHURİYETİMİZ KUTLU OLSUN!..

     
  2. Adsız |

    atam izindeyiz...

     

Yorum Gönder