TeknoSA - Electronic Partner Birleşmesi ve İzmir Forum Bornova'da Uygulaması

0

Saat: 10:38 | Yazar: Burak Doğan

Uzun süredir yoğunluktan gidemediğim Forum Bornova'da gezmekten aslında pek hoşlanmadığım, elektronik eşya altyapılı ama rakiplerinden farklı olarak beyaz eşyaya da yönelik bir tutum sergileyen Electronic Partner mağazasının kapandığını gördüm. Ve yerindede TeknoSA açılmıştı. Bu, TeknoSA'nın forumdaki ikinci mağazası oldu ve açıkçası insanları memnun etmekten çok bence biraz daha memnuniyetsizlik yarattı. Elbette bunun nedenleri var. Önce Electronic Partner'in durumundan biraz bahsedeyim;


Electronic Partner, bundan 2 sene önce ülkemiz pazarına girmeye karar verdiğinde 13 ayrı ülkede 5.000 adet bayisi ve 1500 - 2500 metrekare büyüklüğünde 100 adet mağazası olan bir kuruluştu. Yerel ortak olmadan piyasaya girerek şansını denemiş, bu şansınında yaver gitmesi olasılığını arttırmak için TeknoSA'nın 5 yıllık Genel Müdürü'nü transfer etmişti.

Ancak, şirket, beklediği verimi alamamış olsa gerek, 2 yıl önce girdiği piyasaya 4 adet açmış olduğu şubenin işletmelerini TeknoSA'ya satarak tamamen piyasadan çekiliyor. EP Başkanı Oliver Haubrich'in yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'de kiraların çok artmasının ardından TeknoSA'nın yaptığı çok iyi bir teklifi değerlendirdiklerinin altını çiziyor. ( Kuvvetle muhtemel TeknoSA bir anlamda başka bir rakibini piyasada saf dışı bırakmak istemiş olsa gerek ) Böyle bir açıklama ne kadar yeterli bilemem ama, EP'in Türkiyeden çekilme kararı aldığı kesin, işletmelerinide çalışanlar da dahil TeknoSA'ya devrettiği bir gerçek. Şimdi gelelim işin TeknoSA tarafına.

Bir kere 2 sene önce TeknoSA'dan ayrılan Genel Müdür'ün durumu çok bir acayip:) 5 sene yürüttüğü Genel Müdürlük görevini sen bırak, EP geliyor diye oraya git, oda alsın Türkiyedeki işletmeleri TeknoSA'ya satsın. Biaz değişik olmuş tabii, kendisinin adına üzüldüm:)

Ardından, esas mevzuya, İzmir Forum Bornova'daki mağazalarına geleyim. EP'in Forumdaki mağazası, TeknoSA'nın aynı yerdeki mağazasının ortalama 4-5 katı büyüklüğündeydi. Bu gittiğimdede mağazayı inceleme fırsatım oldu. Mağaza tamamen TeknoSA olmuş. Gıcır gıcır, herşey yepyeni ancak bana çok garip gelen birşey var;

Mağaza'nın içinde, Brezilya Milli Takımı'nın daha önce havalimanında çektiği Nike reklamı gibi bir reklam çekebilirsiniz. Ortalarda büyük boşluklar, neredeyse çift kale maç yapmaya bile müsait. Çok daha güzel şekilde dekore edilip, çok daha ilgi çekici hale getirilebilecek bu muhteşem dükkan, resmen sönük kalmış. EP halindeyken, tıka basa doluydu belki ama, bu seferde bomboş kalmış. Hemde herşey yepyeni, çok güzel cancanlı halde milletin gözüne sokabilecekken, bir köşede duruyor herşey. Gerekirse öneri de vereyim;

Güzelim Play Station 3 girişte solda, bir köşede 7 milyarlık bir Televizyonun yanında duruyor demosu açık vaziyette. O kadar geniş alan varken, alınır ortaya bir yere, simülasyon aracı olarak bile kullanılabilir. bir oda yapılır 5.1 sistenle televizyonuyla, inanılmaz bir gösterim şansı olur, insanlar cezbedilir. Mesela DVD ve VCD'lerin bölümü o kadar başarısız ki.. Son 1 senelik hiçbir film yok, eski ve dikkat çekmeyen filmler var, güncellenmesi çok kolay bir bölümken.. Fotoğraf makineleri ve Telefonların olduğu alan, ortaya çekilerek dikkat arttırımı yapılabilir..

Ve o ses sistemleri ile Plasmaların yan yana dizilmesi.. böyle ip gibi yan yana hepsi. PS^ile bir oda yapılmasın hadi, ufacık Bimeks'in içindeki gibi bir oda yapılır, orada mükemmel bir şekilde TV + ses sitemleri tanıtılır falan..

Hiç mi dikkat göstermediniz ey TeknoSA çalışanları.. Hiç mi yönlendirmede bulunmadınız sayın Mağaza Müdürü.. Güzelim Mağazayı gein ilgi çekici yapın.. Zaten satış sonrası desteğinizden ve çalışanların bilgi yeterliliğinin olmamasından çoğu kişi forumlarda orda burda şikayetçi, bari görselliğinizi kaybetmeyin..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder