Şampiyonlar Ligi Maç Sonuçları (2. Hafta, 2. Gün), Puan Durumları ve Golleri

0

Saat: 09:41 | Yazar: Burak Doğan


Şampiyonlar Ligi'nin 2. müsabakaları dün gece (A), (B), (C) ve (D) gruplarında oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Deplasman takımlarının büyük başarı gösterdiği karşılaşmalarda, 6 deplasman ekibi sahadan galibiyetle ayrılırken, bir tanesi berabere kaldı, bir tanesi de yenildi.
Sürpriz sonuçların yaşandığı gecede en büyük hayal kırıklıkları kendi evinde Marsilya'ya yenilen Liverpool ve Celtic'e kaybeden Milan oldu.

Grupların Sonuçları, Puan Durumu ve golleri ise şu şekilde;


A GRUBU
Temsilcimiz Beşiktaş'ın bulunduğu (A) grubunda Liverpool deplasmanından 3 puan çıkaran Marsiyla, gecenin en büyük sürprizine imza attı. Valbuena'nın 77. dakikada attığı güzel gol, İngilizleri yıktı.
İlk maçını Marsilya'a 2-0 kaybeden temsilcimiz Beşiktaş ise, 90 dakika üstün ve baskılı oynadığı karşılaşmanın uzatma dakikalarında yediği golle sahadan yine puansız ayrıldı.
(A) grubunun zirvesinde 6 puanlı Marsilya var. İkinci Porto'nun puanı 4, üçüncü Liverpool'un 1 puanı var. Son sıradaki temsilcimiz Beşiktaş'ın henüz puanı yok.

B GRUBU
Mourinho'nun gidişinin ardından kötü günler yaşayan, ilk maçında Rosenborg'la 1-1 kalarak taraftarlarını çoke eden Chelsea, Şampiyonlar Ligi'nin zorlu deplasmanları arasında gösterilen Valencia deplasmanında 9. dakikada David Villa'nın golüyle 1-0 geriye düşmesine rağmen J. Cole ve Drogba'nın golleriyle sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.
İlk maçında kendi evinde Valencia'ya 1-0'la boyun eğen Schalke, Rosenborg deplasmanında aradığı 3 puanı attığı iki golle buldu. Jones ve Kuranyi'nin ikinci yarıda attıkları goller, Schalke'nin nefes almasını sağladı.
B grubunun zirvesinde 4 puanlı Chelsea bulunuyor. 3'er puanı bulunan iki takımdan Valencia ikinci, Schalke ise üçüncü sırada. Grubun dibinde ise 1 puanlı Rosenborg var.

C GRUBU
C grubunun zirvesinde şu anda Olimpiakos var. İlk maçında Lazio ile kendi evinde 1-1 berabere kalan kırmızı beyazlılar, Werder Bremen'i 3-1'lik gibi net bir skorla geçerek gecenin diğer bir sürprizine imza attı.
Almeida'nın 32. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 yenik durumda kapatan Olimpiakos, ikinci yarıda adeta fırtına gibi esti. 73. dakikada Stoltidis, 82. dakikada Patsatzoglo ve 87. dakikada oyuna sonradan giren Kovacevic'in golleriyle sahadan galip ayrılan Olimpiakos, bu galibiyetle liderlik koltuğuna da oturdu.
C grubunun diğer mücadelesi ise Lazio ile Real Madrid, daha doğrusu Pandev ve ve Nistelrooy arasındaydı. 8. dakikada Nistelrooy'un attığı gole 32. dakikada yanıt veren Pandev ilk yarının skorunu tayin eden isim oldu.
İkinci yarının 61. dakikasında Nistelrooy bir kez daha Real Madrid'i öne geçirdi ama Pandev karşılaşmanın da son sözünü söyleyen golünü 75. dakikada Real Madrid ağlarına bıraktı.
C grubunda Olimpiakos ve Real Madrid 4'er puanla ilk iki sırayı paylaşıyor. Lazio'nun 2, Werder Bremen'in ise henüz puanı bulunmuyor.

D GRUBU
Lucescu'nun harikalar yarattığı Shakhtar Donetsk, ikinci karşılaşmasında da galip gelerek 6 puan ile zirveye oturdu. İlk maçta celtic'i 2-0 yenen Lucescu'nun öğrencileri, bu kez deplasmanda Benfica ile karşılaştı. Rodriquez',in 42. dakikada attığı gol, hem 3 puanı, hem de liderlik koltuğunu Shakhtar'a getirdi.
D grubunun diğer karşılaşmasında ise bu kupayı geçtiğimiz yıl kaldıran Milan ile İskoç temsilcisi Celtic karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz tamamalanan karşılaşmanın 62. dakikasında McManus ile bir gol bulan Celtic, bu gole sevinirken 68. dakikada Kaka'nın penaltı golüyle üzüldü.
Kaka, Celtic'i üzdü, Milan'ın ümitlerini yeşertti ama karşılaşmdaki son sozü 90. dakikada sahneye çıkan McDonald söyledi. 2-1.
Celtic bu galibiyetle ilk 3 puanını alırken, Milan da 3 puanda kaldı.
D grubunun zirvesinde 6 puanlı Shakhtar Donetsk var. 3 puanlı iki takımdan Celtic ikinci, Milan ise üçüncü sırada. Grubun son sırasında ise henüz puanı bulunmayan Benfica var.
Şampiyonlar Ligi, verilecek 2 haftalık aranın ardından 23 ve 24 Ekim'de oynanacak karşılaşmalarla devam edecek.



Kaynak: Milliyet

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder