Starbucks Kupaları Geri Çağırıyor!

0

Saat: 13:25 | Yazar: Burak Doğan


Anadolu Ajansı'nın yayınladığı habere göre, Amerikan kafe zinciri Starbucks'ın Çin'de üretilen ve ABD'deki dükkanlarında satışa sunulan 250 bin plastik kupayı, küçük çocukların sağlığı için tehlike oluşturduğu gerekçesiyle geri çağırması bekleniyormuş.

Amerikan Tüketici Ürünleri Güvenlik Komisyonu tarafından geri çağrılması istenen ürünlerin Mayıs 2006-Ağustos 2007'de ABD'de satılan kupalar olduğu belirtilmiş. Yani burdan anlıyoruz ki Amerikada buna yetkisi olan kurumlar var. Tam bizimki gibi..

Kararın, önünde kabartmalı küçük bir figür olan kupaların kazara darbe alması sonucu figürün parçalanması ve kupanın üzerinde tehlikeli olabilecek girintili çıkıntılı parçaların kalmasına neden olmasıyla sonuçlanan 7 olaya rastlanmasının ardından alındığı kaydedilmiş. Ülkemizde değil 7 olaydan, 777 aynı olaydan farklı kazalar ortaya çıksa, dava açsanız 3 sene içinde sonuçlanmayacağından hatta 5 sene sonra zaman aşımı olacağından kimse uğraşmıyor bile..

Bugüne dek ciddi bir olaya rastlanmadığı ancak iki çocuğun figür parçalarını yutmaktan son anda kurtulduğu belirtildi. Yani buda demektir ki, kimse zarar görmemiş, 2 bebek neredeyse zarar görüyormuş.. Varın gerisini siz düşünün, aramızdaki "7" farkı siz bulun.. Birisi tüketici hakları mı dedi??

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder