PSV Eindhoven - Fenerbahçe! Elimizden Kaçtılar!

0

Saat: 13:48 | Yazar: Burak Doğan

Dün gece, Fenerbahçe'mizin artık tecrübesini ortaya koyması gereken, Inter ve CSKA maçlarının sonuçlarının tesadüf olmadığını kanıtlaması gereken bir maçtı. Ve gerçekten maç başından sonuna öyle güzel geçti ki, artık herkes, Fenerbahçe'nin eski tecrübesizliğini üzerinden attığını ve Avrupa'da daha başarılı olabileceği konuşmaya başladı. Maçtan önce bu hale takım nasıl geldi onu konuşalım;

İlk önce elbette Zico! Ne olduda Zico birden kendine geldi ve 60 maçtır 70 metrede top oynayan Fenerbahçe takımı bir anda 40 metrelere inmeye başladı? Hep söylenen en önemli ayrıntı buydu ve Fenerbahçe bunu yapar hale geldi. Bunun sonuçlarıda çok güzel geri dönmeye başladı. Aurelio'nun mükemmel ön libero performansına 2 senedir "nasıl olduysa" kendini geliştiren Deniz eklendi ve daralan alanda pres özelliğimiz artmaya başladı. Defansa gelince.. Geçen sene bütün spor yazarlarının "kazma" diye nitelendirdiği Lugano ve Edu harikalar yaratmaya başladı. Bunda elbette Roberto Carlos'un takıma katılışının ve tecrübeleri ile onları yönlendirmesinin büyük önemi var ancak, onlarda takıma uyum sağladıkça tecrübelerini göstermeye başladılar. CSKA maçındaki kötü performansı dışında, Edu, Brezilya Milli Takımında oynayacak düzeye gelirken, Lugano'yu Juventus'un izletmeye başladığı öğrenildi. Sonuçta kaliteli ve çok fazla hücum oyuncuları sağından soluna döndürmeyen türde iki oyuncu ki arkalarında yedek bekleyen Yasin, genelde sağ bek oynayan Önderde çok başarılı oyuncular. Sene başından beri yırtındığım Gökhan'ı sonuçta gördüde Zico, neler yapabileceğini beraber izledik.. Roberto Carlos mu? Ne diyeyim yahu, bi simit alda gel be Carlos.. Solda millet sana yaklaşmazken yersin:D

Orta alanda, Denizin beklenmeyen performansı, Appiah olmadığında bizi çok önemli bir yükten kurtardı. Bu maçta, Aurelio ile birlikte ikisi 11'er kilometre koşmuşlar.. İnanılmaz bir rakam.. Appiah kendine geldiğinde ise çok daha seçenekli bir ön libero sistemimiz olacak. Ama bu maçtada hem Deniz, hem Aurelio ne kadar başarılı olduklarını gösterdiler. Ya inanmazsınız, Deniz, top kesmesi dışında, ayağından top çıkarmaya ile başladı:D

Zico'nun kendine geldiğinden beri oynattığı sistemde, beklere ve açıklara çok iş düşüyor. Carlos - Vederson ikilisi bu işi birbirlerini kollayarak süper geliştirirken, sol kanat süper işliyor. Sağ kanatta ise Önder oynarken, hücum eksikliği göze çarpıyor ve oraya monte edilen Deivid'de kanat oyuncusu olmadığından ortaya daha çok giriyor, gol kokluyor. Daha çok geçen seneki Tuncay'ın işini yapıyor yani. Ama bu durumda sağ kanadımız hücum açısından yetersiz kalıyor. Ama inanıyorum ki Gökhan'ın oraya monte edilmesi, sağ kanadımızdada çok şey değiştiricek.

Önemli bir bölgenin 3 adamı: Alex - Ali Bilgin - Tümer.. Tümer sezon başından beri bizde sakat, milli takımda neredeyse ilk 11.. Geçtim.. Ali Bilgin dün akşam, Alex'in sakatlanmasıyla çok güzel işler yaptı, çok koştu, geleceği çok parlak elbette.. Kullanabilirsek bizim için süper trasfer kendisi. Ama malesef Alex kadar yaratıcı değil, gol yollarında onun kadar etkili değil.. Yinede iyi bir yedek olduğunu, bu maçta kanıtladı, takım olarak oynamamıza katkısı çok büyüktü. Ve koştu.. Deivid atılmasına rağmen orta sahamız bu sayede düşmedi, Alex olsaydı daha çok zorlanabilirdik açıkçası.

Ve forvetler, en sorunlu bölgemiz.. Kezman, istediği sistem, oyun şablonumuza uymadığı için çok zorlanıyor. Sonuçta Alex bu takımda oynuyorsa iki forvet oynama imkanımız yok. Haliyle tek forvet oynayıncada, sırtını defansa yaslayabilen, top tutabilen, kafa topunu indirebilen bir adama ihtiyaç var. Elimizde buna benzer forvet sadece Semih. Ama o da "çabuk" değil yeterince.. Yoksa kaleciden gelen topu içeriye ittirmişti Anelka olsa mesela.. Kafa topu almak içinde yeterince uzun değil. İhtiyacımız olan forvet, uzun bpylu, sırtını defansa yaslayıp top dağıtabilecek, yırtıcı bir forvet. İşallah ara transfer zamanında bu açığımızı kapatır, daha başarılı bir kadro oluruz.

Birde elimizde joker Kazım var:) Colin Kazım. Sağ açığa koyuyorsunuz kanat gibi oynuyor, forvete koyuyorsunuz dün akşamki gibi, defansı zorluyor, top taşıyor.. İngilterede bir kere alt yapı eğitimi almış ve yıkılmıyor.. Onunda daha çok zaman bulması gerektiğini düşünüyorum.

Dün gece en büyük eksiğimiz son vuruşları yapamamaktı.. Topu kale önüne kadar getirdik 4 kere Semihle, Aurelio vurdu olmadı, Carlos vurdu olmadı.. Alex kesti yine olmadı.. Ama olacak.. Artık taraftar takımına güveniyor, başarıların gelmeye başladığını düşünüyor.. Yüzümüzü kara çıkarmayın be aslanlar.. İkinci tura, Çeyrek Finallere işallah..


İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder