Yabancıların Borsadaki Payı %72.3 Oldu...

2

Saat: 12:29 | Yazar: Burak Doğan

Evet yanlış duymadınız.. Koskoca IMKB'nin %72.3'ü yabancıların elinde artık.. Düşünsenize neler yapılabileceğini.. Düşünsenize ellerinden neler gelebileceğini.. Bir anda ellerinden çıkmaya kalksalar hisseleri, ya da onlarla oynamaya kalksalar.. 2006 sonunda %65.26'dan %72'lere geldiler.. Bu gidişle hiçbir şirketimizde kendi hisselerimiz olmayacak, herşeyi alıp süpürecekler ve istedikleri zaman kriz çıkarma şansları olacak..

Sizlerle Milliyet ekonomi servisinin haberini paylaşmak istiyorum:

Türk tasarrufçusu dolarda yuvalanırken, yabancılar borsaya demir attı. Yabancıların borsadaki payları dün itibariyle yüzde 72.23'e çıkarak rekor kırdı. Yabancıların 2006 sonundaki payları ise yüzde 65.26 düzeyinde bulunuyordu.
11 ekim itibariyle yabancılar, 10.857.094.405 adet hisse senedi ve yüzde 59.68'lik hisse payıyla piyasa değerinin yüzde 72.33'ünü elinde bulundurmuş oldu. Geçen yıl aynı dönemde yabancıların borsadaki payı yüzde 66.11 düzeyindeydi.
1990'lı yılların başlarında yüzde 2'ler düzeyinde bulunan yabancı payları, borsanın hızlı yükseldiği 1999'da yüzde 53.7'ye kadar çıkmıştı, ancak 2001'de meydana gelen krizin etkisiyle 2002'de yabancıların payı yüzde 40'a kadar gerilemişti.

Buda demektir ki, kar edecekleri sürece buradalar, para kazanmadıklarını anladıktan sonra çekip gidecekler.. Son bir örnek: Bundan 1 sene öncesinde gelip, doları "1.45 YTL'den bozup, hepsini borsaya koyup oynayanların parası 1 birimken 2 birimi buldu, aynı şekilde dolar olarak dursaydı paraları 1.2 birimde kalacaklardı.. Şimdi 1 senede 2ye katlanmış denmezde ne denir buna.. Herşeyimiz sömürdükleri gibi, ekonomimizide sömürüyorlar..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Investor |

    Burada bir noktayı unutmuşsunuz yabancıların borsadaki paylarını arttırması üzücü tabiki ama bizim halkımız ve kimileri Allahın hergünü kriz çıkacak diye dolar alıyor bırakın borsaya girmeyi ne olduğunu bilen insan sayısı çok az.Sonra neymiş yabancı payını arttırıyormuş sende yabancıya kaptırma hisse senedlerini hergün dörtgözle kriz çıkacak diye dolar alma borsaya gir o zaman yabancı payı azalır iş bu kadar basit.

    Teşekkür ederim.

     
  2. Burak Doğan |

    Dediğiniz doğru tabii.. Çünkü herkes istikrar uğruna oy verip, hala bu mevcut hükümete güvenemiyorlar.. Bizim ülkemizde neyin ne zaman olacağı belli olmaz, biz yine dolar alalım anlayışı hakim..:)

     

Yorum Gönder