Şehitlerimiz, Askerimiz, Yanında Hükümetimiz... SİZ BİZİMLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?

6

Saat: 09:26 | Yazar: Burak Doğan

Bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum.. Neyi mi? Mesela herkesin ağzında olan şeyleri: Dolar düştü, Başbakan yaptı.. Borsa çıktı, Başbakan yaptı.. İşsizlik düştü, Başbakan Yaptı.. Enflasyon düştü, Başbakan yaptı.. Sayın Başbakanımız bunların hepsinide kabul etti. Peki neden terör artınca bunu Başbakan yapmadı da Asker yapmış oldu? Bundan 6 ay önce, bağrına çığrına tezkere isteyen, hemde Genel Kurmay Başkanının ağzından bunu duyan sayın Başbakanımız neden tezkereyi çıkarmadı da bizi bu duruma sürükledi? Gelin açalım şu olayları biraz.. Canım sıkılıyor çünkü çok..

Şimdi gözümüzün önünde ilk önce bir 30 Trilyon davası var. Referandum olduğu gün, askerlerimizin katledildiği gün, bu açıklanıyor. Hemde üzerine, dün akşam bazı televizyon kanallarında, benim duymadığım ama arkadaşlarımın duyduğuna göre, 56 trilyona çıkartılmış ödenek. 19 Trilyon!! yenileme, 37 Trilyon!!!!! yeni eşya.. Hadi 30 üstünden konuşalım.. SİZ BİZİMLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ??

Haşim Kılıç, tüm bu olayların sırasında, Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçildi. Çok önemli bir koltuğa daha sessiz sedasız, 2 senedir sadece vekalet edebilen, Refah ve Fazilet Partilerinin kapanmasına "Red" kararı veren, Merve Kavakçı'nın yemin etmesinde herhangi bir engel olmadığını savunan ve son olarak, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine yönelik anayasa değişikliği paketinin iptali istemini reddeden bir kişi getirildi.. Kadrolaşma, şehitlerimiz daha çatışmanın içindeyken devam ediyor. SİZ BİZİMLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?

12 kardeşimizi kaybettik. Bu sırada oy veren Başbakanımızın eşine mikrofon yönelttiler. Oda sorulan sorulara verebileceği en alakasız cevapları verdi. Birde o açıklamaları yazıp sinirimi tavan yaptırmayayım.. SİZ BİZİMLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?

Bu sırada, sayın Başbakanımız, Rice'ın 3 günlük izin talebini açıklıyor.. Bu kadar aciz durumda mıyız? Bu kadar her dediklerini dinlemek zorunda mıyız? Biz kendi kendimize karar verebilen bir yapıda değil miyiz? Hani demokrasi? Ben Bush'u seçmiyorum ki, kendi Başbakanımı seçiyorum. Seçilen Başbakan, kendisi karar vermeyecekse ben bu işten ne anladım? Bu kadar stratejik bir durumdayken, İngilterede bu kadar önemli ne var? Ordan da mı iazet almak lazım birşeyler yapabilmek için? Kendi elimizle, kendi suyumuzu içemeyeceğiz yakında. SİZ BİZİMLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?

Bugüne kadar Barzani, Talabani kim çıksa, yağsa gürlese, bir cevap vermeyen Başbakanımız, şu anda çıkıp konuşunca ne kadar takılıyordur ki ? Bugüne kadar her seferinde bir karış toprağımızı bile vermeyeceğimizi durmadan bağırırken, Güneydoğumuzda, Doğumuzda Kürdistan diye gezinenlere nasıl cevap verilmez ki? Avrupa Birliği bilmemne toplantılarında TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin haritası değiştirilirken tepki vermeyenler şimdi tepki vermeye kalkınca komik duruma düşmez mi? Acaba, Doğu'dan aldığı oyları kaybetmek istemeyen bir hükümet, mümkün olduğu kadar denge politikası mı izlemeye çalışmaktadır? Her türlü ödünü vermeye bu amaçla mı devam etmektedir? Yerel Seçimleri Mayıs'a almayı düşünen hükümet, şu anda bile bu düzene dikkat etmeye mi çalışmaktadır?

Hükümet'in Doğu Anadoludaki bazı milletvekilleri, tezkerenin verildiği toplantıya katılmazken, kulislerde, bu kararın geçmesine karşı olduklarını söylemişler. Güney Doğu'ya gittiğinizde, hiçkimse, ama hiçkimse savaş istemiyor bunu biliyor musunuz? Tezkere'nin geçmesini istemiyorlar, çünkü Kuzey Irak'takiler, onlarında akrabaları.. Acaba bugüne kada, bu politika akıllarının bir köşesinde işlemekte miydi?

Allah aşkına, ne olur dürüst olun.. Ne olur çıkıp bir iki karar alın kendi başınıza.. Çıkıp kabadayı gibi konuştuktan sonra, ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR dedikten sonra, şu anda yan gelip yatanlar, 6 ay önce tezkere verilseydi bu halde olacak mıydı düşündünüz mü hiç?

SİZ BİZİMLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ??????????........


İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

6 Yorum

  1. Burak Gültekin |

    Ne Mutlu Türküm diyebilen bir insan Damarlarındaki Asil Kanın gücünü kendinde hisseder , Atalarının binlerce yıl nasıl bir cihan hakimiyeti kurduğunu unutmaz , geleceğinide ona göre planlar. Maalesef 1950 lerdeki Marshall yardımından beri dışa bağımlı hale getirilip , damarlarında asil kan taşımayan insanlar tarafından yönlendirildik. Ülkede Milli bir bilinç kalmadı.

     
  2. Burak Doğan |

    Malesef, şu andaki durumda, daha iyi bir yere gelebileceğimizi gösteren bir durum değil.. Yaşadıklarımız gerçekten artık korkutuyor bizleri.. Ne olacak bu memleketin hali sorusu az bile kalıyor..

     
  3. Adsız |

    maalesef hükümetin ve sağkolu olan cemaatin abd fanatikliği ya da bağımlılığı nedeniyle uzun süredir elimiz kolumuz bağlı. Diyarbakır ı bop a başkent yapacaklardı çalışmaları devam ediyor galiba...
    ve ne acıdır ki kimilerine göre borsanın durumu şehitlerimizden de ülkemizden de daha ön planda....
    askere saldırmayı görev bilen bu güruh bence en az pkk kadar tehlikeli...

     
  4. Burak Doğan |

    Düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum.. Zaten bütün bunların üstüne ne söylenebilir ki..

     
  5. Adsız |

    Biraz gevşetelim sizleri bakın ne güzel bir yazı hu :

    Gune iyi baslamanin yolu
    1. Bilgisayarınızda yeni bir dosya açın.
    2. Bu dosyanın ismini "Recep Tayyip Erdoğan" koyun.
    3. Onu çöp kutusuna gönderin.
    4. Çöp kutusunu boşaltın.
    5. Bilgisayarınız size "Gerçekten "Recep Tayyip Erdoğan"dan vazgeçmek istiyormusunuz?" diye soracaktır.
    6. "Evet"i tıklayın.
    7. Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
    Not: Yarın, bu işlemi "Bülent Arınç" için yapacağız.

     
  6. Burak Doğan |

    Hahaha:D süpermiş.. Daha kimbilir kimler için yapmamız lazım bunu.. 2 kişi yetmez..

     

Yorum Gönder