16 Şehidimizin Anısına - Ercan Akyol'dan..

10

Saat: 16:59 | Yazar: Burak Doğan

Geçen akşam, eğitimden dönen askerlerimizin, kardeşlerimizin pusuya düşürüldüğünün, 13 şehit verdiğimizin haberini aldık. Geriye kalan 3 erimizde ağır yaralıydı.. Hemen ardından 2 kardeşimiz daha mayına bastı şehit oldu.. Bu hareketler, 1 aydır süren harekatlara bir karşılık niteliğindeydi.. Ve, Türk milletinin birliğine bütünlüğüne şerefleri üzerine and içen insanlar, bu olayı kınayamıyorlardı bile..

Düşünün ki, milletinizi temsil eden 550 kişiden birisi, hatta 20sinden herhangi birisi kalkıpta bu terör olaylarını lanetleyemiyor, artık bu geçiş aşamasının kan akmadan olmasını sağlamalıyız diyor. Bilmiyorlar ki her yaptıkları eylemle daha çok kan kaybediyorlar, daha çok Türk milletini karşılarına alıyor, tiksinmelerini sağlıyorlar. Her ne kadar milletvekilleri dokunulmazda olsalar, bu artık vatan hainliğidir!!

Bu şekilde yüreğimiz dağlanırkeni Başbakanımız, 1 ay sonra Bush ile görüşmeye gideceğini müjdeliyordu bizlere.. Geçen sefer Amerikaya gidip kendisiyle torun sevmekten olsa gerek görüşemeyen Başbakanımız, DTP ile anlaşarak, 4 defa veto yiyenleri onaylayan Cumhurbaşkanının durumunu oyluyor mecliste. Hani bir terslik çıkmasın, 5+5 sene kalsın o koltukta, padişahlığını daha da genişletsin diye..

Bu ülkede, %47 oy alanların lideri, devleti tekelinde görüp, Anayasa maddelerini tek başına hazırlıyor. Ama olay, Kuzey Irak'a girip, canlarımızı alan teröristleri takibe kalkınca yerinden kımıldayamıyor.. Daha çok yerinden kımıldayamaz.. Çünkü orda, teslimiyetçi politika izlediği Amerika var.. Herşey onların ellerinde, her şey onların iki dudağının arasında.. Bizede olanalrı bitenleri izlemek, şehitlerimize ağlamak kalıyor burada..

Ercan Akyol olayı gayet açık özetlemiş.. Evlatlarını kaybeden babalara, Vatan Sağolsun diyen analara başınız sağolsun demek istiyorum burdan.. Bu işten, alnımızın akıyla çıkacağız her şeyden çıkmayı bildiğimiz gibi..

Hadi yine çıkıp biri askerlik yan gelip yatma yeri değildir dese ya..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

10 Yorum

  1. Adsız |

    :( Çok kötü..
    Ama yazı çok güzel..

     
  2. Burak Doğan |

    Çok canımız yanıyor ya.. Çok canımızı sıkıyorlar.. Nereye kadar devam edecek acaba bu...

     
  3. Burak Gültekin |

    Maalesef bir asker çocuğu olarak aklıma gelen soru benim kardeşlerim , ağabeylerim neden ölüyorlar. Kutsal askerlik vazifelerini yapmaya gidiyorlar , sehit düşüyorlar. Ama neden???
    PKK 80 lerde dönemin Başbakanının dediği gibi “ Birkaç Çapulcu” değil artık. 1990-1993 te Sarıkamış ta görev icabı kaldığımız da terör had safhadaydı , o zaman teröristler gerçekten de dağlardaydı , o zaman ki askerlerin de sıcak çarpışma bilgileri ve komutanlarımız kabiliyetleri de yüksekti. Şu an da yaşadığımız durum tamamen 90 lardan farklı. 1999-2002 yılından itibaren fesh edilen PKK kadroları hızlı bir şekilde siyasallaşma sürecine girdi. Ordumuz sınır güvenliğimizi her zaman korumalı , saldırı nerden geliyorsa ilk önce ordan sızmaları önlemeli , son harekatın da amacı bu. Ama oraya asker yığmakla bir şey elde edilmeyecek. Ordaki dağı , taşı bombalamakla çözüm gelmeyecek. Siz zannediyormusunuz teröristler şu anda Zaho da keklik gibi avlanmayı bekliyor , ya da geceleyin Muşta , Van da , Diyarbakırda , Siirtte Mehmetlerimize hain pusuları kuranlar Kuzey Iraktan geliyor. Bu kalleşler artık bizim içimizdeler. Meclisteler.
    Son 5 yıldır yaptığım gözlemler sonucunda PKK nın en önemli gelir kaynaklarından birisinin de otopark mafyalarından ve büyük şehirlerdeki işletmelerden geldiğini gördüm. Evet arkadaşlar kordonda gittiğiniz mekanlardan bazıları , otoparkların geneli , kırmızı ışıktaki ve okulların önündeki mendil satanlar , aklınıza neyin karaborsası gelirse PKK nın desteklediği Kürt Mafyası orda. Ben güneydoğu kökenli bir ailenin çocuğu olarak hiçbir zaman doğu ve güneydoğudaki çakalların doğdukları memleketten dolayı ordaki şehirleri karalamadım. Bölücülüğü destekleyen zihniyette budur zaten. Ama kaldırıp başımı baktığımdada maalesef millet olarak kenetlenemediğimizi acı bir şekilde görüyorum.


    ŞEHİTLER ABİDESİ İÇİN

    Gök kubbenin altında yatar, al kan içinde,
    Ey yolcu, şu toprak için can veren erler.
    Hakk'ın bu velî kulları taş türbeye girmez,
    Gufrâna bürünmüş, yalnız Fâtiha bekler.
    Hilvan, 27 Kûnunevvel 1340 (1924)

    Mehmet Akif ERSOY

     
  4. Burak Doğan |

    Çok güzel saptamalar, açıklamalar var.. Burak kardeşime çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarından ötürü..

     
  5. Adsız |

    ceylin Danışman


    sevgili burak arkadaşım su anda türkiyede en çok avrupa özentisi görünen bitanecik şehrimiz izmirin bile içinde yasanılan ve üstü sürekli agdalı sözlerle örtülmek istenen durumu tüm çıplaklığıyla anlatmaya çalışmış.malesefki türkçülüğün olduğu artık heryerde kürtçülük mevcut artık bizim toprağımız dediğimiz türkiyeyi paylaşamıoruz bile .peki bu topraklar neyle besleniyor?Tabiki haberlerde sürekli gördüğümüz ve onlar için sadece üzülebildiğimiz kardeşlerimizn kanıyla.şimdi düşünsünler koltuklarında rahatça oturup ayda sekiz milyarı afiyetle yiyen süper kahramanlarımız bu topraklar kimin??BU ülkeye birkaç bilinçli insan lazım deil yaptırımı olan ve buna bi dur diyebilecek adamlar lazım.artık pkk olayını bölücü bi politikanın daha fazla bu ülkeyi darmadağın etmesine göz yummasınlar.türkçülük kürtçülük ayrımı yapmadan bu olaya son versinler yoksa daha birsürü pkk yla ilgisi olmayan birsürü masum kürt insanı ve bir sürü kardeşlerimiz bu toprakları kanlarıyla beslemeye dewam edicek...

     
  6. Adsız |

    Burak kardesimin soyledikleri cok dogru ve hepsine aynen katılıyorum. Bu mehmetçik ölümlerinden hepimiz sorumluyuz herkes endine bu ölümlerden bir nebze olsun pay çıkarmalı. Yıllarca kardeş bildiğimiz, kız alıp verdiğimiz,Turgut Ozal zamanında halkımız parasızlıktan kırılırken sınır kapılarını açıp vatanımızın içine aldığımız, tezgahlarında midye yediğimiz,korsan cdler aldığımız, pazarda alışveriş yaptığımız insanlar en ufak bir fırsat bulduklarında karşımıza dikilip hainlik yapıyorlar ve biz buna karşı hiçbir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz. Önce bu hainlerin finans kaynaklarını kurutmalıyız, sonra bu hainleri aramızdan soyutlamalıyız ve gerçekten gitmek istiyorlarsa onları gerçek memleketlerine, Amerikalı dostlarının kucağına, K.Irak'a göndermeliyiz. Çok geç olmadan......

     
  7. oğuzhan köse |

    Burak kardeşim çok doğru yazmışsın sonuna kadar arkandayım. Sorunların çözümü bağımsız, kendi kararlarını kendisi veren, gerçek bir demokrasi ile başa gelmiş, başkalarının değil kendi fikirlerini savunan, gömlek değiştiren değil ATATÜRK gömleğini üzerinde çıkartmayan ve çıkarttırmaya çalışan iç-dış kuvvetlere karşı ATATÜRK'ün büyüklüğü ve kararlılığı ile yaklaşan bir hükümetten geçmektedir. Bu durumda sorunların çözümü henüz bizim istediğimiz gibi çözülecek gibi durmuyor. Dış kuvvetler ne istiyorsa onu çok rahat uyguluyorlar. Malezya olurmu olmazmı tartışmalarını çok saçma bulmakla beraber, keşke dış işleri diplomasi bakımından iran'a biraz benzeyebilsek diyorum. Yani durumumuz bu kadar kötü ne yazıkki...

     
  8. oğuzhan köse |

    Bu arada birşey daha eklemem gerek İzmir en az bütün iller kadar Avrupa özentisidir. Çünkü Türk halkı ne yazık ki Avrupanın gösterdiği tek dişi kalmış canavarı medeniyet diye yorumlamaktadır ki bu yorum yeni değil 1950 lere kadar uzanır. Zaten Türkiye nin yakın tarihine bakarsak ne geldiyse başımıza 1950 lerden sonra gelmiştir...

     
  9. Adsız |

    Emekli Albay Tuğrul Dinçer

    Sayın Burak GÜLTEKİN,

    Yazmış olduğunuz yorumu tekrar tekrar okudum , bir çok arkadaşımada gönderdim. Profilinizi incelediğimde ise hayrete düştüm torunum yaşındasınız. Sizin gibi gençler bir yerlere gelirse bu ülkenin Kuvay-ı Milliye ruhu canlanır , Atamızın yetiştirmeye çalıştığı nesil sizin zihniyetinize sahip olan nesil idi , kuru gürültüyle milliyetçilik narası atanlar değildi. Bu konuya değinen blog sahibine de ayrı yeten teşekkürlerimi sunarım. Bana umut verdiniz gençler.

     
  10. Burak Doğan |

    Bu yazıma aldığım yorumlar, bugüne kadar yazdığım 180 yazımdan çok daha değerli, çok daha özenli ve çok daha bilinçli.. Bu yüzden vaktini ayıran, düşüncelerini belirten herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum öncelikle..

    Bizim, başından beri söylediğimiz, başından beri arkasında durduğumuz bir düşünce var ise, buda sadece Atatürkçülük olarak nitelendirilebilir. Bu yazılara daha önceden yorum yapıpta Atatürkçü olduğunu anlatıp, bizleri sözde Atatürkçülükle suçlayanlar nedense seslerini çıkarmıyorlar.

    Bu iş, konuşmakla, anlatmakla, laf geçirmekle bitmez.. Bu iş, icraatla, kendini göstermeyle, elini taşın altına koymayla bir yerlere gelebilir. Bizim hiçbir zaman unutmadığımız gibi, terör örgütlerininde unutmaması gereken bir şey vardır ki "Devlet Her Zaman 20 Yaşındadır!" Bundan 20 sene önceki şehitlerimizde 20 yaşındaydı, bu zamankilerde.. Bunun kökünü kazımak, sadece sahada değil, aynı zamanda yönetimdede aynı direnci göstermekle alakalıdır.. Ve bunu yapacak güç, bu millette elbette bulunmaktadır.

    Şu anda hiçbirşey yapamayacak durumdaysanız, 29 Ekim'de bulunduğunuz şehirde, cumhuriyet kortejlerinde cumhuriyetimizi korumaya yemin edenlere destek çıkın.. Buna gerçekten ihtiyacımız var...

     

Yorum Gönder