Window XP Masaüstü Resmi Gerçekte Neresi?

5

Saat: 13:54 | Yazar: Burak Doğan

Evet biliyorum ki bu yanda gördüğünüz resme hepiniz alışıksınız. Çünkü Windows XP geldiğinde ilk fon resmi hep kendisi olur ve bir süre, Windows bizi delirtesiye kadarda onu kullanmaya devam ederiz.. Tabiiki bu süre çok uzun olmaz ama bu elbette başka bir konu:)

Windows XP ile gelen ve Luna isimli temanın varsayılan duvar resmi olan bu resim, gerçekte Amerikalı Profesyonel fotoğrafçı olan Charles O'Rear'a ait. Charles O'Rear'ın Tam Mutluluk (Bliss) adını verdiği bu çalışma, 1979 yılının Mayıs ayında National Geographic dergisinde yayınlanmış. Çekildiği yer ise, California - Napa Valley'miş. Yerel bir söylentiye göre, Bill Gates zamanında burayı ziyaret ettiğinde buradan çok etkilendiğini ve resimle karşılaştığında ürününde bunu kullanmak istediğini söylemiştir.

Edit: Kaynak - www.kolaj.org

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

5 Yorum

  1. Serkan |

    Mükemmel paylaşımlarından biri daha. Bilgi için teşekkürler.

     
  2. Burak Doğan |

    Serkancım sürekli takip edip beni motive ettiğin için ben çok teşekkür ederim.. Ama allahın 1979'unda yayınlanmış resmin bugün önümüze gelmesi çok ilginç değil mi?

     
  3. Serkan |

    Hocam "onlar"da öyle bir teşkilatlanma var ki, akıllara durgunluk verir. Dünyayı nasıl ellerinde oynatıyorlar sanıyorsun..
    Amerika'ymış, peh...

     
  4. Adsız |

    kaynak olarak frmtr gösterilmiş ancak yazı bana ait:) kolaj.org böyle olması insanı çok üzüyor

     
  5. Burak Doğan |

    Hatadan dolayı özür dilerim.. Etrafı karıştırırken, ordan gördüğüm için ve orasıda size link vermediği için haliyle veremedin.. Hemen düzenliyorum, uyarın için teşekkür ederim..

     

Yorum Gönder