Sakatlanma Numarası Nasıl Yapılır??

2

Saat: 09:38 | Yazar: Burak Doğan

Türk Milleti olarak, yıllardır hayranlıkla izlediğimiz eski tabiriyle 1. Ligimizde, yeni tabiriylede Süper Ligimizde mükemmel sanatçı futbolcuları izlemeye bayılırız.. Sanatçı futbolcu derken Sergen Yalçın, Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak gibi estetik sanatkarlardan değil, sahtekar sanatçılardan bahsediyorum.

Kaleciyle karşı karşıya kalmıştır oyuncu, ama arkasından gelen defans oyuncusunuda hissetmiştir. Bilir ki, arkadan gelen oyuncunun penaltı yapması durumunda hem %90 gol şansı yakalayacak hem de penaltıyı yapan oyuncu kırmızı kart görecektir. Ya da oyuncu ceza alanında, ama kaleyi göremeyecek pozisyondadır. O sırada ona dengesiz yaklaşan oyuncuyu görür.. Penaltı ona çok şeyler kazandıracaktır. Hatta bir başka durumda da, diğer oyuncunun sert hareketine kızan kaleci, oyuncuya doğru kızacak, o oyuncuya kafa atacak ama o sırada kendisi sanki kafa yemiş gibi davranacak, karşı oyuncuıya kırmızı kart gösterttirmeye uğraşacaktır..

Yıllardır dediğim gibi ülkemizde izliyoruz.. Eski Galatasaraylı Arif Erdem'in bu konuda eline kimse su dökemez. Mükemmel kıvraklığıyla oyuncuyu geçer ama adam ayağını uzatır uzatmaz daha dokunmadan kendini bırakır ve penaltı.. Veya biraz sonraki görüntülerde göreceğimiz Mondragon.. Ceza sahasının dışına çıkar, adama kafa atar, bide üstüne kendi ayılır bayılır.. Örnekler tabiiki çoğaltılabilir, her takımdan verilebilir. Bunun üzerine bir video yapılmış ve elbette Youtube'da yayınlanmış.. Buyrun İzleyelim..



Peki bunların kolay yapıldığını mı zannediyorsunuz? Yıllar süren çalışmalar, özveriler ve tiyatral yetenekler bu hale getiriyor elbette.. Nası yani diyen seslerinizi duyuyorum.. Ne demek efendim buyrun izleyin o zaman... İtalyanların bu işi nasıl yaptığını görün...



Kaynak: www.kolaj.org

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    tebrik ederim gercekten super bisi olmus ;)

     
  2. Burak Doğan |

    Adamlar bunun için çalışıyorlar ya, o çok etkileyici:)

     

Yorum Gönder