Süper Lig Geçen Seneye mi Dönüyor?

0

Saat: 12:53 | Yazar: Burak Doğan


Geçen sene, Turkcell süper lig adı altında, 4 büyüklerin şampiyonluğu birbirlerine bırakma yarışlarını izlemiştik. Hiçbirisi gocunmadı, hepsi altın tepsiyi haftadan haftaya elinde gezdirdi. Sonuçta piyango Fenerbahçe'ye vurdu ama, bir önceki sene şampiyon olarak Gerets ile yola devam eden Galatasaray ile aynı hatayı yaptı Zico ile devam dedi.

Yıllardır bağırınıyoruz, ülkemizdeki başarı tamam önemli ama Avrupa'da kalıcı başarılar sağlamalı, ön eleme oynamadan Şampiyonlar Ligi'ne girilmeli ve mümkün olduğu kadar çok Avrupa'da temsil edilmeliyiz. Tabiiki bu önce maddi bir güç kaynağından, dolayısıyla iyi bir kadrodan , teknik direktörden ve mükemmel yönetimden oluşması gerekiyor.

Galatasaray UEFA kupasını aldı, ama malesef bunu yıllarca sürecek bir ekonomik güce çeviremedi. Oysa ki bu başarı, doğru kullanılması halinde, Galatasaray'ın 20 senelik başarısına öncülük eder, ülke başarımızı da arttırmış olurdu. Ama bunu sürdüremedi, 2 senedir elendiği rakiplerine de kendilerini birşey zannetmesini sağladı.

Fenerbahçe'ye geri dönelim. Geçen sene bütün sene bütün yorumcuların bağırındığı gibi.. Zico bu işi bil - mi - yor!! Takımın taktiği yok, kurgusu yok, Kezman orta sahadan sonra tek başına tüm defansa pres yapmaya çalışıyor, Alex'in mükemmel pasları atmaya ve aralara girmeye gücü var ama topu 5 metre sürüklemeye hali yok, frikik olayını zaten bitirdi, orta sahada iki tane deli salıverilmiş gibi (Deniz, Aurelio) Deivid , Tümer, Alex, Kezman'ın g.tünü toplamaya çalışıyor. En sağlam yeri defans gibi, oda 80. dakkaya kadar dayanıp, bir hatayla 2 puanı kaybediveriyor. Sonuç olarak takımın ne gücü var, ne düzeni.. En büyük hata, Gerets gibi, şampiyon yapan antrenörün takımda kalması oldu. Aynı geçen seneki gibi, bu takımımıza kardan çok zarar getirecek, olduğumuz yerde saymamızı sağlayacak..

Galatasaray.. Bu sene aldığı sponsorluklarla, geçen sene battı denen takım, bir anda şampiyonluğun en iddialı takımı oldu.Linderoth gerçekten iyi bir transfer. Lincoln sürekli olması haline Galatasaray'a çok şeyler katacak bir 10 numara. Arda büyük kazanç. Necati ve Hasan Kabze'nin gönderilmesi takımdan çok şey götürecek ama eğer 2. Şaban devri açılırda Nonda kendini bulursa, Türkiyede kimse onu kolay kolay tutamaz ve her topu kale içinde görür. Ne demek istediğimi, Nonda'nın Monaco'da ayağı kırılmadan önce attığı golleri bilenler anlayacaktır. Galatasaray'ın en büyük transferi ise Kalli. Sahada ölecek kalacak bile olsa, 10 tane Gerets eder. En kötü transfer ise tabii ki Servet. Birde Tomas gönderilince, sadece Servet'e kalındı ve ne kadar büyük hata yapıldığı yakında anlaşılacak yönetim tarafından. 4. Haftadan zaten belli etti kendisini..

Beşiktaş.. Tello iyi transfer, ama Higuain'in kardeşini transfer edebilselerdi çok daha iyi işler yapabilirlerdi ama bu abi olan.. Yani adı duyulan oyuncu değil. Daha Cisse'yi göremedik ama yeni bir transfer var, oda Delgado.. Bu sene kendini bulmuş gibi görünüyor ve böyle giderse Beşiktaş'ı taşır. Ve bu işin yaratıcısı Ertuğrul Sağlam olur. Kendisine herkesin güveni tam ve takım gittikçe oturuyor.

Kim Şampiyon Olur?? Gönlüm elbette Fenerbahçe diyor ama şampiyonluk son haftalara kadar uzanacak gibi görünüyor.. Fenerbahçe toparlanmaya başladığı andan itibaren bu iki takımı yalnız bırakmaz.... Ama lig geçen seneki gibi olur ve yine puan kayıpları çok olur, ikram yarışı olur diye düşünüyorum..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder