Rıdvan'dan Anderlecht Maçında Bombalar..

0

Saat: 12:48 | Yazar: Burak Doğan


Rıdvan Dilmen, Fenerbahçeli futbolseverlerin gönlünde taht kurmuş, Fenerbahçe takımında oynayabildiği sürede takımına en üst düzey katkıyı vermiş insandır. Aynı zamanda futbolcularda pek görmediğimiz efendiliği ve kaliteli kişiliği, tarafsız ve eşsiz yorumları ile Türkiyedeki tüm spor severler tarafından sevilen bir kişiliktir.

Futbolu bıraktıktan sonra, genç yaşta Fenerbahçe'nin başına gelmiş olması belki onun için en büyük handikaptır ama, "göreceli" başarısızlığı bile hiçkimsenin ona sevgisini bir parça bile azaltmamıştır, aksine haksız yere antrenörlükten alındığını düşünüp daha fazla sevgi gösterilerine maruz kalmıştır.

Rıdvan'ın Fenerbahçeli futbol severler tarafından özellikle sevilmesinin ana nedeni, yıllarca Fenerbahçe formasıyla başarılara imza atmış olmasına rağmen, "gönülden" Fenerbahçeli olmasıdır. Yıllar önce Sarıyer'de oynarken, ilk Galatasaray ile anlaşmış, ancak Fenerbahçeden gelen yarı fiyatlı teklife düşünmeden evet demiş ve gidip açık yüreklilikle Ergun Gürsoy'a durumu anlatmış ve aşık olduğu Fenerbahçe formasını sırtına geçirmiştir.

Yıllar sonra 31 yaşında, 8 sene giydiği Fenerbahçe Forması'nın ardından, takımda bir sorun yaşadığı tarihte, Şansal Büyüka ile yaptığı röportajda, nasıl bir Fenerbahçeli, nasıl bir Forma aşığı olduğunu görüyoruz ve gerçekten gözünden gelen yaşla, o hırsla top oynamak istemesini nasıl gösterdiğini görebiliyoruz. İşte o röportaj;



Bu Rıdvan, Fenerbahçe maçlarında yorum yaptığı sırada, ki yorumculuğu tartışılmaz derecede iyidir, bazen kendinden geçer, Fenerbahçeliliği durduramaz, yaptığı esprilerlede maça renk katar. Anderlecht maçında skor 1-0'ken diğer yorumcu Ömer Üründül'ün hakem hakkında yorumları sırasında, ev sahibine herhangi bir yardımda bulunmaması ve tarafsızlığını belirtmesi üzerine, bence yıllarca belleklerden silinmeyecek televizyon repliklerinden birini yarattı.

-Hocam baksana zaten hakemin ismi bile bizden diyerek, arkadaki spiker ve yorumcuların gülüşmelerini kulakalrımıza kadar getirmiştir. (Bu arada hakemin adı İsviçreli Massimo Busacca. Tabiiki herkes, spikerler dahil adamın adı Musakka diye telaffuz edince, bu duruma geldi:))

Rıdvanın hayatından kısa bir geçit ve son maçtaki güzel yorumundan bir anı geçtik.. Bakalım işallah Şampiyonlar Ligi maçlarında da bu kadar keyifli, bu kadar güzel maçlar geçiririz...

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder