Mezzaluna Restaurant Çeşme

3

Saat: 12:38 | Yazar: Burak Doğan


Daha öncede yazdığım gibi, Cumartesi günü doğumgünümdü.. Tekrar burdan doğumgünümü kutlayan, varlığını hissettiren, hatırlayan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Hatırlamayanlarada kızamam, çünkü bende hiç hatırlamam, atlarım hep:)) Neyse..

Doğumgünümün gecesi, Çeşme'nin Ayayorgi koyunda, Granada'nın içinde açılmış olan, İstanbul'da da şubesi olan Mezzaluna'da yemek yiyelim dedik dostlarımla.. O mükemmel manzarada yenilen yemeğin önce artılarını sonrada eksilerini paylaşayım sizlerle..

Yemeğe gitmeden 2 gün önce yer ayırtılmıştı zaten. Dolayısıyla, muhteşem manzarası olan Ayayorgi koyunda, denize 20 cm mesafeden oturup manzaranın keyfine bakmaya başladık. Bir baştan bir başa Ayayorgi koyu, Shayna, Paparazzi, Sole Mare ve Granada ile çok güzel bir ışık topluluğu yaratmış durumda.. Hele hafif esinti ile, çok sıcaktanda kurtulmuş, yerimizde mükemmel muhabbetler döndürüyorduk..

Soğuklar az başarılı, şarap (kendiniz seçince haliyle) başarılı, ara sıcaklar orta halli, yemekler ise başarısızdı. Gelen 6 yemeğin 6 sıda soğuktu. Ve yemekler soğuk geldiğinde alınıp, 2 dakika mikroda ısıtılıp geri getirildi.. Bu kadar.. Muhtemelen her akşam dolu olduğu için kapasite arttırıldıkça arttırılmış, sandalyeler bütün Granada'nın tahta iskelesini dolduracak kadar çoğalmış ve servis gittikçe düşüşe geçmiş. Çalışan sayısıda muhtemelen az olunca dahada beter hale gelmiş ve insanlar isyan eder hale gelmiş.

2 gündür tanıdıklarıma ne zaman Mezzaluna desem, çok kötüymüş değil mi seslerini duyuyorum. İşallah yakın zamanda düzeltirler. İzmir'de Konak Pier'deki şubeleri gerçekten çok başarılıyken, Çeşme'nin bu hale gelmesi yazık. Manzara bu kadar güzelken, mekan bu kadar güzelken, insan yediklerinden leyif alamayınca, gerçekten çok hoş düşüncelerle ordan ayrılmıyor..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

3 Yorum

  1. Adsız |

    Mezzeluna Granada içinde değil, Sole&Mare içindedir. Granada, Sole&Malre'nin sağ tarafında kalan yeşillikler içinde diğer beach clublara oranla daha sessiz sakin vakit geçirebileceğiniz bir işletme. Granada'nın ismini boş yere kötüye çıkarmayalım değil mi =)

     
  2. Adsız |

    Mezzeluna Granada içinde değil, Sole&Mare içindedir. Granada, Sole&Malre'nin sağ tarafında kalan yeşillikler içinde diğer beach clublara oranla daha sessiz sakin vakit geçirebileceğiniz bir işletme. Granada'nın ismini boş yere kötüye çıkarmayalım değil mi =)

     
  3. Burak Doğan |

    Belkide Mezzaluna'nın yemekleri Sole Mare içinde yapılıyordur.. Ama bütün yaz boyunca, bütün servislerini Granada'nın içinde gerçekleştirdiler. Bunu çok kolay bir şekilde gözlemlemek mümkündü.

    Sonuçta Ayayorgiyi az çok bilenler, o kocaman tahta iskelenin Granada'nın önü olduğunu çok iyi bilitler. Ve o büyük iskelede yaz boyunca Granada'nın içinden geçilerek gelindi haliyle.

    Yazın en çok tercih ettiğim işletme benimde Granadadır. Ama bu yazdıklarımda, Granada'nın ismini kötü bir duruma düştüğünü hiç anlamlandıramadım nedense?

    Sonuçta Mezzaluna, Granada'dan farklı bir markadır zaten. Granada istediği bölümü istediğine kiralar. Ama koskoca Granada iskelesinde bütün yaz boyu servis yapıp, ardından Mezzaluna Granada'da değil demekte komiktir yani..

     

Yorum Gönder