Reci's Apropo Çeşme

0

Saat: 10:34 | Yazar: Burak Doğan

Dün akşam, Çeşme'nin son yıllardaki Alaçatı ile beraber yükselen yıldızı Yıldızburnu'nda, Reci's Apropo Restauranttaydım.. Yanlış hatırlamıyorsam bundan 5 sene önce ilk defa açılan Apropo, "İzmir Reci's" in bir şubesi ama Alsancaktaki Reci's ten çok farklı bir menüsü ve ortamı var.

Yıldızburnu, Çeşme'de Ilıcada bir mevkii. Kumrucuların olduğu yerden yürüyerek 2 dakika. Ancak Ilıca Plajına doğru değil, sahil kenarından diğer tarafa doğru yürümeniz gerekiyor. Zaten karşınızdaki Avrupai Cafe çizgilerinden Yıldızburnuna geldiğinizi anlamak çok zor olmuyor. Ufak bir koy şeklinde, deniz kenarına cafelerin masalar koydukları, trafiğe kapalı bir yol. Daha çok eski yalıların cafelere çevrilmesiyle oluşmuş hafif Çeşme esintisine sahip deniz kenarı bir yer..

Apropo'da aynen bu yolun sonunda bulunuyor.. Sonunda olması, kendisine ait bir sessizlik, fazla gürültülü olmayan ve fazlasıyla deniz kenarı bir ortam yaratıyor. Önceden sadece yalının üst katına servis yapılıp güzel düzenli masalar varken, artık tamamen deniz kenarınada konmuş masalar var. Deniz kenarı dediğime bakmayın, denizin içi resmen, düşmemek için uğraş bile sarfediyorsunuz bazen. Çünkü aradaki mesafe bildiğiniz 20 cm:)

Deniz kenarına masalar konmadan önce, İtalyanvari bir şekilde lezzetlerini sunan Apropo, deniz kenarınada taşınınca (arada sadece 5 metre var, yanlış anlaşılmak istemem, sadece yemekler 5 mt taşınıyor mutfaktan) birde işin içine balık restaurantını sokmak istemişler. Normalde üst kat sadece İtalyan, deniz kenarı sadece balık için. Ama boşluk olursa aşağıda deniz kenarında güzel bir mantar soslu bonfile yiyebilirsiniz. Gerçekten etkileyici bir ortam sunuyor.

Menü soğuklar açısından devreye balıkta girince baya çeşitlenmiş. Ara sıcaklar yeterli, sıcaklarda gayet başarılı. Seçenek çok ve başarılı güzel şeyler. Tatlılar zaten Reci's in izmirdede yaptıklarıyla aynı doğrultuda süper şeyler. İçecekler kısmıda ağzına kadar dolu gayet başarılı. Yemeği söyledikten sonra bakıyorsunuz keyfinize yani..

Hele birde, Dolunayı yakaladıysanız, o denizde, o manzarada yakamoz inanılmaz oluyor.. O manzarada insana ne yese güzel gelir belki ama, mantar soslu bonfileyi gerçekten beğendim. Serviste çok güzeldi, ellerine sağlık Reci's, ellerine sağlık Apropo...

Not: Reci's Güzelyalı ve Bostanlı'nın, esas Reci's in ilk yeri olan Alsancak ve Apropo'dan farklı kişiler olduğunu biliyorum. Bu yüzden, gerçek Reci's in internette herhangi bir görseline ve sitesine ulaşamadığım için, sizi kaynaksız ve resimsiz bırakıyorum. Bu seferlik kusuruma bakmayın...

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder