Şampiyonlar Ligi Grupları ve Fikstür!

0

Saat: 10:16 | Yazar: Burak Doğan

Mükemmel bir ön eleme turundan sonra, her iki takımımızda şampiyonlar ligine katılmaya hak kazandı. Artık bu zamandan sonra konuşmamız gereken, gruplar, fikstürler, oynanacak maçlar ve takımlarımızın durumları.. Ön eleme turlarında Zürih'i 1-1 ve 2-0 ile geçen Beşiktaşı, Anderlecht'i de 1-0 ve 0-2 ile geçen Fenerbahçemi can-ı gönülden kutluyorum..

İlk önce çekilen kuralar sonrasında, bütün şampiyonlar ligi gruplarını bir sıralayalım..

A GRUBU
B GRUBU
C GRUBU
D GRUBU
Liverpool
Chelsea
Real Madrid
AC Milan
Porto
Valencia
Werder Bremen
Benfica
Marsilya
Schalke
Lazio
Celtic
Beşiktaş
Rosenborg
Olympiakos
Shakhtar







E GRUBU
F GRUBU
G GRUBU
H GRUBU
Barcelona
Man. United
Inter
Arsenal
Lyon
AS Roma
PSV Eindhoven
Sevilla / AEK
Stuttgart
Sporting Lizbon
CSKA Moskova
Steaua Bükreş
Rangers
Dinamo Kiev
Fenerbahçe
Slavia Prag


Gördüğümüz gibi, gruplarda kısmen daha az güçlü takımlarla eşleşti takımlarımız. B, C ve E gruplarına düşmemeleri büyük bir şans, UEFA ' ya gitmeleri bile büyük başarı olurdu bu gruplarda. Şimdide Fenerbahçe ve Beşiktaşın fikstürlerine bakalım;

19 Eylül 2007 Fenerbahçe - Inter
2 Ekim 2007 CSKA - Fenerbahçe
23 Ekim 2007 PSV - Fenerbahçe
7 Kasım 2007 Fenerbahçe - PSV
27 Kasım 2007 Inter - Fenerbahçe
12 Aralık 2007 Fenerbahçe - CSKA

Fenerbahçe'nin oynayacağı takımlar, Italya şampiyonu Inter, Hollanda'da son hafta şampiyonluğu kazanan PSV ve Rusya Şampiyonu CSKA Moskova. Interi zaten hepimiz biliyoruz. PSV ile geçen sene yine şampiyonlar liginde karşılaşan takımımız, içerideki maçı kazanmış, deplasmandada berabere kalmıştı. Takımda yine çok fazla bir değişiklik yok. CSKA ise, herkesin pek tanımadığı ama 2005 yılında UEFA kupasını almış bir takım. Ne olursa olsun iyi top oynuyorlar ve şu anda formlarının zirvelerindeler çünkü Rusya'da ligin bitmesine az bir süre kaldı ve liglerinde 2.ler. Fenerbahçe'nin fikstürü Beşiktaş'ın fikstüründen biraz daha sorunlu. Çünkü ilk 3 maçta Interle sahasında, sonra sırasıyla CSKA ve PSV ile deplasmanda oynayacak. Bu maçlardan puan çıkaramaması halinde moraller bozulacak, takımda huzursuzluk çıkacaktır diye düşünüyorum. Ancak, bu 3 maçtan şayet 3+ puan alınırsa, Fenerbahçe bu gruptan çıkar düşüncesindeyim. Özellikle son maç, Fenerbahçe'nin durumunu kesinleştirecek maç olacaktır.

18 Eylül 2007: Marsilya - Beşiktaş
03 Ekim 2007: Beşiktaş - Porto
24 Ekim 2007: Beşiktaş - Liverpool
06 Kasım 2007: Liverpool - Beşiktaş
28 Kasım 2007: Beşiktaş - Marsilya
11 Aralık 2007: Porto - Beşiktaş

Beşiktaşın oynayacağı rakipler ise Liverpool ( 3 senede 2 kez şampiyonlar Ligi finali, 1 Şampiyonlar Ligi kupası), formunun üst seviyesinde gezen bir Marsilya ve, Portekiz şampiyonu Porto. Özellikle Quaresma'nın yıldızlaştığı bu takım, bundan 3 sene önce Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak, adından söz ettirmeyi fazlasıyla başarmıştı. Beşiktaş'ın fikstürü ise Fenerbahçeden biraz daha iyi. İlk 3 maçta Marsilya deplasmanından alınacak beraberlik ve içerideki Porto galibiyeti Beşiktaşa moral verir, Liverpool'dan 1 maçta puan almasını sağlarsa, Beşiktaşta gruptan en az UEFA'ya gider düşüncesindeyim. Ama ilk 2 maç çok çok önemli.

Gruplarda sonuçlar ne olursa olsun, Avrupada kayıpsız devam ediyoruz. Yıllar sonra 2 takımımız şampiyonlar liginde ve UEFA'da da dolu dizgin giden 2 takımımız var. Artık, kaybettiğimiz ülke puanlarını geri toplama ve başarı zamanı. Mutlaka ve mutlaka ülkemizden 1 takım şampiyonlar ligine direk katılabilmeli ve diğer takımda ön elemelerde seri başı olmalı. Artık bu başarıları sağlayabilecek kurumsal yapımız var ve herkes başarıları bekliyor.. Haydi Fenerbahçe, Haydi Beşiktaş..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder