ve Göztepe'yi Altınbaş Aldı..

0

Saat: 15:03 | Yazar: Burak Doğan

ve sonunda Atletico Madrid'e 3 atan, senelerce Türkiye Profesyonel Ligi'nde başrollerde oynayan Göztepe, bugün TMSF tarafından açık arttırmayla satışa çıkarıldı ve 1 milyon 305 bin YTL'ye Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif Hizmetleri A.Ş.'ne (Altınbaş Holding) satıldı. Haberin ayrıntıları ise burada..

TMSF, Bilgin Grubu borçlarından dolayı devraldığı Göztepespor'un Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü 110 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkardı. İhalede en yüksek teklifi, 1 milyon 305 bin YTL ile Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif Hizmetleri A.Ş. verdi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) Bilgin Grubu borçlarından dolayı devraldığı Göztepespor'un Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, muhammen bedelinin yaklaşık 12 katı fiyatla Altınbaş Holding iştiraki Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif Hizmetleri A.Ş'ye ihale edildi. TMSF'nin 110 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkardığı Göztepespor Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesinde Öz Göztepe Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş, Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif Hizm. A.Ş, Erato Kongre Seminer Org. İletişim A.Ş, Göztepe Danışmanlık İşl. Ve Spor Hizm. Tic. A.Ş. ile Yiğit Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'den oluşan 5 firma kapalı zarfla tekliflerini verdi. Öz Göztepe Sportif'in 151 bin YTL, Göztepe Danışmanlık'ın 280 bin YTL, Yiğit Sportif'in 400 bin YTL, Assos Perakende'nin 500 bin YTL ve Erato Kongre'nin 531 bin 500 YTL teklif sunduğu ihalede, en yüksek teklifi veren 3 firma açık artırmaya katıldı. 531 bin 500 YTL ile başlayan açık artırmada, yaklaşık 60 artırım yapıldı. Assos Perakende ve Yiğit Sportif arasında devam eden artırıma, ara ara yüksek artırımları ile Erato Kongre de katıldı. 3 kez molanın kullanıldığı ihalede en yüksek teklifi 1 milyon 305 bin YTL ile Altınbaş Holding iştiraki Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif Hizmetleri A.Ş. verdi.

'HERKESE HAYIRLI UĞURLU OLSUN'

Altınbaş Holding Mali İşler Grup Başkanı Hasan Yalçın, ihale sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Göztepespor'un büyüklüğünü bildiklerini, hak ettiği yere gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve camiayı bütünleştirici bir tavır içinde olacaklarını belirterek, şunları kaydetti: 'Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın. En temel amacımızı Göztepe'yi hak ettiği yere getirmek. Zaman içinde yaptıklarımızla da bu söylediklerimizin ne kadar gerçekçi ve doğru olduğunu herkes görecek. Herkese hayırlı uğrulu olsun. Taraftarın tepkisinin olmaması lazım. Biz sporla da ilgileniyoruz. (Takıma yatırım yapma) buna hiç kimsenin şüphesi olmasın.' Göztepe Hizmet Derneği ikinci Başkanı Ali Çapacı da ihalenin hayırlı olması dileğinde bulunarak, 'Üzgünüz, keyfimiz kaçık, kaybettik, ama bu dünyanın sonu değil. Biz de İstanbul firmasının almasını istemiyorduk. Biz camiayız, ancak diğerleri ticaret için Göztepesporu almak istiyordu' dedi. Çapacı, Göztepespor'un ihalesine taraftarların 1 YTL'den 500 YTL'ye kadar büyük miktarlarda desteği bulunduğunu ifade etti. Bu arada ihale öncesinde TMSF'nin bulunduğu caddenin her iki tarafında toplanan ve üzerlerinde 'Göztepe bizimdir' yazılı tişörtler bulunan 150'yi aşkın taraftar, 'Et tırnaktan ayrılmaz', 'İzmir Göztepe'dir' ve 'Bizim olanı almaya geldik' şekline pankartlar taşıdı. Grup, sık sık 'Göztepe bizimdir bizim kalacak' şeklinde slogan da attı. TMSF çevresinde güvenlik önlemi alınırken, taraftar gruplarının çalışmaları sonucu bir araya gelen derneklerin desteği ile kurulan Göztepe Danışmanlık İşletme ve Spor Hizmetleri Ticaret A.Ş. yöneticileri ile TMSF önünde bekleyen taraftarlar arasında ihale sonrası tartışma yaşandı.

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder