Türk Filmleri: Hayri Pıtır ve Şarap Çanağı Afişi ve Niceleri..

3

Saat: 10:07 | Yazar: Burak Doğan

Gördüğünüz gibi, yurdum insanları, bu tür konulara çok ilgilidir.. Her türlü sinema yapıtı bizim elimizden çıkmadır, orjinali bizdendir, haliyle afişleride biz yapmışızdır. Özellikle bu konudaki çalışmaları hafta içi her sabah Powerfm'de Geveze'nin programındaki Hüseyin Kemal Eke yönlendirmektedir diye düşünüyorum. Yeryüzündeki her başarılı olan insanın Türk olduğunu iddia etmesi, ve hepsi için geçerli nedenlerinin bulunması onu da gerçekten çok değerli bir insan kılmaktadır.. Neyse, dönelim konumuza..

Ülkemiz, her türlü yapıtın benzerini, kopyasını çok başarı ile yapar.. Ama bu afişlerde yaratıcılık ve birazda nüktedanlık var.. Hele Jaws'ın afişte Türk Telekom kablolarını yemesi inanılmaz olmuş:) Tabiiki filmin adı da "Jaws Türk Telekom'a karşı".
Turkish Psycho Tecavüzcü Coşkundan başka kim olabilir ki zaten.. Bir kere üstüne yakışmaz, oturtamazsınız, arkada bir siluet gibi durur Coşkun.. Nuri Abiyi buraya örnek vermeyin, çok kızar.. Malum Coşjundan farklarını daha önce burada açıklamıştım. Gitmek isteyenler buyursun.
Bu konuda çok fazla yorum yapmak istemiyorum, malum Emrah kızar üzülür, ne yapacağını bilemez, yanındaki adamı babasına bile benzetebilir:D
Bu film hepsinden daha etkileyici olmuş.. Afişteki söz diziside güzel laf çarpıyor bir yerlere "kim takar kyotoyu". Filmin adından da belli zaten, en sanatsal çalışma bu olmuş=) "Kudurmak Yok, Yola Devam!!"
Bir Türk, aya bisikletiyle çıkamaz, bisikletiyle uçamaz, genlerimizde yok.. Bmx ile yapılabilecekler her zaman sınırlı.. Ama bu resimle görüntülenenler herşeyi anlatıyor bence..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

3 Yorum

  1. iso |

    Eeee süper olmus, kurgular cok iyi

     
  2. D!mple Rock |

    başarısız bi manipülasyon olmuş Hayri Pıtır..

    Mona Lisa'ları ve manipülasyon yarışmalarındakileri görünce insan bu da ne dmekten alamıyor kndni ;)

     
  3. Burak Doğan |

    İşte 2 farklı görüş:) Dimple Rock, o dediğin yarışmanın linkini versende bizde baksak:) merak etmedim değil..:=)

     

Yorum Gönder