Leman'dan Eşsiz Davete Gönderi...

2

Saat: 18:04 | Yazar: Burak Doğan


Leman dergisi, bu kez kapağına, resepsiyon gerginliğini taşımış.. Son zamanlarda, en çok tartışılan konulardan biri olan, asker - hükümet - kamusal alan tartışmasına çok güzel bir çizimle ortak olmuşlar.. Leman dergisi, bu sayısıyla yine gündemi etkileyecek bir karikatür ortaya çıkarmış ve tartışmalar yaratacağa benzer. Düşünce farklılıkları, elbette her zaman olacak. Ama önemli olan, sanata ve sanatçıya hakettiği değeri göstermek.. Bunuda, sanırım, karikatürlere dava açılmamaya başlandığında görmüş olacağız..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    Öncelikle bu karikatürde espri niteliğini taşıyacak ,olaganüstü bir karikatür olduğunu hiç zannetmiyorum
    İkinci olarak Rte ve SAYIN CUMHURBAŞKANIM ABDULLAH GÜL'ün eşsiz olarak katıldıkları davette eşleri olmadığı için birbirleriyle dans ettirilmesi ve bunun da çok etkileyici bir karikatür olduğunu iddia etmek çok komik.
    Eger Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan dans etmesini bilseydi orada dans edecek birçok kişi bulurdu hatta dans etmek için ben yeni duyuyorum bir başbakan bir bayan tarafından teklif geldi.

    Son olarak başbakanın ve sayın cumhurbaşkanımın orda dans edecek eşleri olmasada o insanların elinde yaşlımısın ,gencimizin ,çocuklarımızın onlara oy veren insanları sıcacık elleri var bu onlara yeter..

    Son olarak şu an Cumhurbaşkanı mevkisinde olan bir kişinin ucuz dergilerde bu şekilde insanlara izlenim yaratılması çok çirkince ve kabul edilebilir değildir.
    Sayın Sezere karşı olan kesim böyle bir karikatürle Sezeri rencide etmeye çalıştı mı.

    Demek ki insanları eleştirmek için sözde birkaç çizime gerek yokmuş.
    İki gün sonra Cumhurbaşkanı resespiyonlara komutanları eşsizçagırdığında bu dergi komutanları şimdiki Abdullah gül ve Rte gibi beraber dans ederken çizimini yapabilecek mi hayır yapamaz gücü yetmez.
    O zamn bir Cumhurbaşkanını böyle bir resme koymak gücünü nerden alıyor.
    Bırakınız artık bu millet kimin ne oldugunu çok iyi biliyor bazıları kendi kurdugu dünyalarında sallanıp duruyor ..
    Bu böyle biline bu leman dergisi haddini bilsin ...

     
  2. Burak Doğan |

    Selim Bey tekrar merhaba..

    Sanırım yazıları dikkatli okumuyorsunuz, ya da anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Yazıda, karikatürün etkileyiciliğinden değil, gündemi etkileyeceğinden bahsetmişim.. Dolayısıyla karikatür hakkında bir yorum, bu konuda yok. Karikatürün mükemmelliği ve olağanüstülüğü hakkındada bir yorum yok. Burada anlaşalım.

    Ucuz dediğiniz dergi, size karikatür dergisi olduğu için ucuz geliyor, ya da fiyatı ucuz diye ucuz geliyor, hatta size karikatür hiçbirşey ifade etmiyor olabilir ancak, karikatürde bir sanattır, daha önce konuştuğumuz gibi hicvetme sanatıdır ve bu ne sadece bizim ülkemizde olan birşeydir, ne de ortaya yeni çıkan birşeydir.

    Eğer dergiyi bir elinize alıp iç sayfaları karıştırırsanız, askerler hakkındada, başkaları hakkındada çizimler yapıldığını görebilirsiniz. Eski cumhurbaşkanlarımızın ne şekilde bu konuya yaklaştığınıda daha önce belirtmiştim. Hatta eski CHP Genel Başkanı'nı E.T. olarak nitelemişlerdi ve kendisi bile tebrik etmişti bu yaklaşımı.. Dolayısıyla, cumhurbaşkanıdır, başbakandır, genel başkandır çizen için pek farkedeceğini sanmıyorum.. Önemli olan onları anlayabilmektir diye düşünüyorum..

     

Yorum Gönder