Fenerbahçem Benim...

6

Saat: 10:32 | Yazar: Burak Doğan


Evet sanırım bu kare, dün akşam maçı izleyen bütün Fenerbahçelilere, Türk Halkına ve Interlilere, maçı özetleyen en dikkat çekici kare..

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında başarılı olamayan bir takım bu seneye kadar.. UEFA kupasında grupları geçmek hiçbir zaman başarı görülmemelidir Fenerbahçe gibi kurumsal yapısını oturtmuş, yıldız niteliğindeki transferleri yapabilen bir takım için. Ve tabiiki Fenerbahçe taraftarı, özlemini çektiği maçları izleyebilmek için yıllardır Şükrü Saraçoğlu stadının yolunu tutar ümitli bir şekilde.. Ama bu ümit ilk defa yerini zevke, keyfe bıraktı dün gece..


Inter'in eksikleri vardı belki dün gece defansında, ama 28 kişilik kadrosunda 4 İtalyan bulunan (ki bunlardan 2si yedek kaleci) 300 Milyon €'luk bir takımdan söz ediyoruz. Yedekleri Figo, Crespo olan bir takımdan. Bu takım istediği kadar eksik olsa ne fark eder ki..

Ama şunuda kabul edelim, dün akşamki Fenerbahçe 4-4-2 değil 3-5-2 de oynasa 4-4-1-1 de oynasa 2-2-6'da oynasa dün akşamki maçı kazanırdı.. Maçta, başlamadan 10 dakka önce söyleseniz inanamayacağım şeyler oldu. 1-2 örnek vereyim;

*Alex muhteşemdi! Hemde Avrupa kupası maçında! İlk defa! İnanmazsınız pres bile yaptı, inanılmaz çalımlar attı, takımı yönetti, mükemmelde bir asist yaptı..
*Volkan hatasızdı. Hatasızdı çünkü, kalede tehlike yaratacak şut olmadı ki!! 1 tane yan topa süper çıktı, maçı bitirdi.
*Edu - Lugano ikilisi Zlatan İbrahimovic denen gol kralına adım attırmadı, 1 tane kafa topu vermedi, top sektirmedi.. Nasıl yani? Bugüne kadar nerdeydiniz??
*Roberto Carlos - Wederson ikilisi.. Bugüne kadar beraber oynamadılar ama dün geceden sonra herhalde bir daha ayrılmazlar.. Roberto her çıktığında Wederson yerini doldurdu, Carlos'un yorulmasını engelledi. Malum 35 yaşında 10 saniyede 100 metreyi koşuyor olabilir ama, yorulmadığını söyleyemez.. Birde acayiptir, ikiside orta sahayı geçip kaleye vurdular, Inter'in sağ beki en son delirmekle meşguldu:)
* Önder.. Maçın il 3 dakikasında 2 orta yaptı, ikiside kale arkası tribününün 2. katına gitti ama sonra oda toparlandı adam sektirmedi, Crespo'ya kritik bir müdahalede bulundu 85. dakikada..
*Aurelio - Deniz ikilisi.. Hücum ederken, dönüşümlü olarak birisi sabit kaldı, birisi hücuma katkıda bulundu ki bu genelde Aurelio oldu. Ama gol pozisyonunda 3 savunmacıyı oyalayarak önemli bir iş gerçekleştirdi. Defansta ise konuşmuyorum, ikiside süperdi, hele bu gudubet Deniz bile bu sene kendini buldu, hala inanamıyorum!!
*Deivid.. Hepimizin kabul ettiği 2 konu var. Kaliteli ve İnce yani "Brezilyalı" bir futbolcu.. Ama bir türlü kendini tribünlere kabul ettiremedi, teke tekte adam eksiltemedikçe kendine güvenini kaybetti, güvenini kaybettikçe saçmaladı, bir türlü geçen sene takıma adapte olamadı. Ama bu sene gerçekten farklı bir Deivid izliyoruz. Hele bu vole, onu en az 1 sezon daha götürür:))
*Kezman.. Dün gecenin zayıf halkasıydı.. Oda çok kaliteli, son vuruşçu bir oyuncu, tek forvet değilama biliyoruz ki çırpınıyor, elinden geleni yapıyor sürekli depar atıyor.. Ama şunu unutuyoruz.. Son vuruşçu oyuncunun olayı ceza sahasında dengeli bir şekilde karşıladığı her topu üç direğin içine gönderbilmesidir.. Adam depar atmaktan ne denge kalıyor ne güç.. Ama bize uygun değil bu oyun şablonumuzda..
*Semih 65. dakikada oyuna girdi, takımın tak artık oyundan düştüğü dakikalardı, hiç durmadan pres yaptıi takıma son bir güç verdi ve görevini başarıyla yerine getirdi..

Ve en ilginci;

*Zico! Abi Beyaz Pele nerdeydin bugüne kadar? 1,5 sezon geçti böyle oyun görmedim. Yalan yok Daum varkende görmedim, ondan öncede.. Takım takır takır top oynadı.. Bu sadece gaz olayı mıdır yani?? Ya da "buçuklu sistem"e hoşgeldin midir yani?? Defans 3.5 ( Carlos sürekli ileriye çıktı, o çıktığında Wederson, orta sahayı doldurdu tam defansı değil) Orta Saha 4,5 (Hücumdayken Carlos ilerde, Deivid ortada, sağ kanat Önder'e teslim) ve sonrası yine 2,5 (Alex, Kezman ve ya Deivid ya da Aurelio) olarak açabiliriz sistemi..

Peki bu sistem maç içinde kendiliğinden mi çıktı? Ya da artık bu sistem sürekli oynar mı? Ya şuna ne diyeceksiniz? Zİco dakika 65'de Kezman'ı oyundan çıkardı! ilk defa 70'den önce oyuncu değiştirdi, güvenmediği Semih'i oyuna aldı.. Düşünün Zico bile iyiydi dün akşam..

Son yorum.. Fenerbahçe'nin eksiği konsantrasyon olabilir. Rize maçı ile bu maç kıyas kabul etmez. Ancak, Türkiye'de kapalı defansa karşı oynarkende bu sistem işlemeyebilir. Ben son Rize maçındaki 3-5-2'yi, Süper Lig'de iç sahadaki maçlarda uygulanabilir diye düşünüyorum. Dün akşamki oyun tarzıda deplasmanlarda ve Şampiyonlar Ligi'nde.. Fenerbahçe Seyircisi, 12. Adam bu başarılara aç, bu başarıları artık özledi ve artık takımını Avrupa'da da söz sahibi olarak görmek istiyor.. Bu başarılar olursa, Carlos forması 100.000 değil, 200.000 satar, bir o kadar da Alex satar vs satar...

Dün akşam Fenerbahçe son 5 senenin en iyi futbolunu oynadı ve tarihe güzel bir imza attı.. İşallah nicelerine.. Haydi şöyle bir gözlerinizin pasını silelim..







İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

6 Yorum

  1. Adsız |

    bu lig tam bize göre yaa.dandik türkiye liginde biz oynamak istemiyoruz nereye başvurmamız lazım :)

     
  2. Serkan |

    Deivid hayatının golünü attı, hakkaten mükemmel bir gol. Deivid'i futbolcudan çok karpuzcu olarak görüyordum. Öyle değilim dedi adeta..

    Alex'in pasına diyecek yok zaten.. Maçın en iyileri Alex ve Deniz bence.. Vederson da başlarda çok pozisyonumuzu yedi fakat sol kanatı iyi korudu.

     
  3. Burak Doğan |

    İnanççım, dediğin gibi olsadan çok, Fenerbahçe her maçı böyle oynasa keşke desek.. Böyle oynasa kim tutabilir ki zaten Fenerbahçeyi??=)

     
  4. Burak Doğan |

    Bizim karpuzcu topçu oldu çıktı Serkan.. Olcak gibi değil.. Alex'de ilk defa bir Avrupa Kupası maçında oynadı.. Birde devamı gelirse tadından yenmez...

     
  5. Adsız |

    Fenerbahçe süperdi uefa kupası ve dünya üçüncülüğünden sonra sanırım futbolda nazara geldi hepimiz bu galibiyetlere açız.Umarım gelecek bizim olur:)

     
  6. Burak Doğan |

    Bu açıdan hiç yaklaşmamıştım, gerçekten oda doğru.. İşallah Türk Futbolu adına, Fenerbahçe'de Avrupada başarılar kazanır..

     

Yorum Gönder