Türbanı Stilize Etmek Sorunu Çözmez!

8

Saat: 13:28 | Yazar: Burak Doğan


Bu cümle, islamcı kadın yazar Nihal Bengisu Karaca tarafından söylenmiş.. Türbanı stilize etmek sorunu çözmezmiş çünkü zaten Türban sorun değilmiş. Kendisinin dediğine göre, Devletin Başı'nın eşi elbette düzgün giyimli ve düzenli olmalıymış ama Hayrünnisa hanım zaten düzenli, bakımlı, iyi giyimli bir insanmış. Dolayısıyla, stilize edilecek birşeyi giymesine gerek yokmuş, zaten her sene başörtüsününde modası değişiyormuş!! Zaten Hayrünnisa Hanım, böyle bir çalışma olmadığını, halinden çok memnun olduğunuda açıkça başka bir yerde belirtmiş. Kaynak

Bununla beraber, Sayın Tayyip Erdoğan'da biz taklitçi falan değiliz, ılımlı islam diye bir şey yoktur, İslam, islamdır ılımlısı falan olmaz buyurmuş..

Bundan seneler önce, Necmettin Erbakan'ın söylediği gibi, karşı devrim olacak, ama kanlı mı kansız mı olacak onu bilemiyoruz görüşünü hatırlıyoruz, bu yorumlar gazetelerde boy boy çıktıkça.. Başkomutanımız'ın eşinin türbanlı olması ihtimali, bizim nereye doğru gittiğimizin bir göstergesi.. Kamusal alana girdikten sonra zaten bunu kullanmak çok daha kolay herkes için.. Allah sonumuzu hayretsin!!...

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

8 Yorum

  1. Adsız |

    Anlamıyorum bu insanlar başörtüsünden ne istiyor. Onların başına taktığı bir giysi sizi neden rahatsız ediyor? Bu devlet sizin olduğu kadar onların da. Kurtuluş savaşını başında eşarp olan kadınlarımızla kazandık biz. Siz diyeceksiniz ki başörtüsü istismar ediliyor. Ya etmeyenler gerçekten inancı gereği takanlar nolacak? Üstelik onu syasi mesele haline gelmesi lanet olası sizin yüzünüzden! Serbest olsa kimse siyasi emellerine alet edemez. Hiç bu kadar inanca saygısız bir millet görmedim. Hepinizin amına koyim. İnsan değilsiniz lan!

     
  2. Burak Doğan |

    Bu insanlar dediğin bizler, babaannesinin, anneannesinin başı "örtülü" olan insanlarız. Ama ben, hiçbirisinde "sıkmabaş" görmedim bugüne kadar.. O çok sevdiğin kurtuluş savaşındaki ninelerimizin resimlerini bulurda bakmaya uğraşırsan, saçlarının son teline kadar kapanmasına uğraşmadıklarını, kendilerine uygun gördükleri için kullandıklarını görürsün. Hatta şu anda, anadolunun her köşesindede onları görmeye devam edersin. Ama bu son 10 senedir, sadece bunu kullanmak için ortaya atılan bir konu olduğunu hepimiz biliyoruz, görüyoruz.. Bundan önce Necmettin Erbakan MSP ile geldiğinde bile bu kadar kullanılmamış bu mevzu.. Bunların hepsini bir araya toplayınca sonuç ortaya çıkıyor.

    Gerçekten inancı gereği takanlarda malesef bunlara fark etmeden alet olduğu için bu duruma geliyor. Atatürk Devrimleri ışığında, kılık kıyafet devrimi yapılmış bir ülkede, bu tarz giyinmek zaten YASAK!

     
  3. Adsız |

    Çıplak gezmek yasak değil, saçının bir telini göstermemek yasak! Sizin özgürlük anlayışınızdan başlarım. Ağzımı bozdum zaten! Sizin gibiler yüzünden bu ülke bu hale geliyor, ülkede başka sorun yok, yok şu saçını göstermedi, yok şu türban taktı... Sanane kardeşim, bırak istediğini giysin ister çıplakl gezsin ister her tarafını kapatsın. Bütün bunlar sizin aşırı ilericiliğiniz yüzünden oluyor. Ben buna aşağılık komplexi diyorum, batının herşeyi güzel, bizimki kötü. İşte haliniz!

     
  4. Burak Doğan |

    Ağzını bozduğunun herkes farkında zaten, orayı geçiyoruz.. Bundan 10 sene önce, bu konu, bu sorun ortada var mıydı, konuşuluyormuydu.. Sadece bunun cevabı herşeye yeter zaten..

     
  5. Adsız |

    isimsiz arkadaşa katılıyorum. Sizin işiniz sadece inanan halkı aşağılamak onlar da cevablarını seçimlerde veriyor. Anadoluda bile başörtüsüne karşı insan bulamazsınız! Sizin sorununuz halkı yeterince kandıramamak. İsimsiz arkadaşı da küfürlerden dolayı kınıyorum. Savunduğu değerlere hiç yakışmamış!

     
  6. Burak Doğan |

    Bundan sonra küfürlü yorumları yayınlamayacağımı belirttim, uyarınız için ayrıca teşekkür ederim;

    Herkesin bildiği gibi ve sizinde dediğiniz gibi, başörtüsüne karşı olan hiçkimse yok, hatta kendi anneannelerimizin babaannelerimizin başörtüsü var. Malesef bizi yaralayan, türbanın siyasete karıştırılmak istenmesi, ve bunun başarıyla uygulanmaya başlaması.. Tekrar söylüyorum, neden bundan 10 sene önce başörtüsüyle ilgili herhangi bir sorun yoktuda, şu anda ortalık bu kadar gergin?

     
  7. Adsız |

    10 sene çnce başörtüsü sorunu yoktu çünkü serbestti. Bir de sizin gibiler bu kadar azgın değildi!

     
  8. Burak Doğan |

    Buda değişik bir görüş tabi.. Başörtüsü hala serbest, kamusal alanda kullanılamıyor sadece, bundan 10 sene öncede kullanılamıyordu ama..

     

Yorum Gönder