Avrupalı İzmir...

3

Saat: 11:14 | Yazar: Burak Doğan


Ve İzmir bir kez daha güne farklı bir şekilde uyandı.. Özellikle Kordonda oturan kişilerin ve esnafın anlam veremediği bu resimdeki görüntü, daha sonra ayrıntılar ortaya çıkınca İzmir'in medeniyetini ortaya koydu..

Efes World Cup 6'ya evsahipliği yapan İzmir, turnuvaya dans etmek üzere gelen Rus dansçıların sabah saatinde havlularını alıp kordondaki çimlerin üzerine serilmeleriyle güne farklı bir başlangıç yaptı. İlk önce çevre esnafın dikkatini çeken bu bayanlar, 2 saat boyunca kremlendiler, denizi uzaktanda olsa izlediler, muhabbet ettiler, güldüler eğlendiler ve yine geldikleri gibi sessiz sedasız gittiler..

Herhalde İzmiri ilk önce Antalya cinsi bir memleket zanneden Rus ablalar, 2 saat güneşlendikten sonra, mükemmel körfezimizden manzaraan başka bir şey bulamayacaklarını anlayınca kaldıkları otele geri dönmüşlerdir. Ancak önemli olan burada İzmir!in, İzmirli'nin tepkisi. Sabah saatlerinde gelen bu bayanların ne etrafında bir toplanma oldu, ne de kendilerine karışan kimse. Belkide 50 senedir Alsancaktan denize girilmiyor, dolayısıyla güneşlenen olmuyor ama bu olayı garipseyen kimsede çıkmıyor. Özellikle 2005 yılındaki Universiade'in İzmirde yapılmış olmasınında bunda etkisi olduğunu düşünüyorum.

Hatta bundan bir süre önce, Taksimde ağacın altına uzanmış 2 turistin belediye görevlilerince uzunca bir spoayla dürtülerek uyarıldığını hatırlayanlar, ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaktır..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

3 Yorum

  1. Emrah ATİK |

    eh son kalemiz izmir kaldı ki burçlara kadar geldiler. ne mutlu biz egelilere, izmirlilere ki bu bayanlar herhangi bir endişe yaşamadan bir avrupa kentindeymişçesine rahat davranabiliyorlar...

     
  2. Burak Doğan |

    Evet ama gittikçe bundan bile korkar oldum.. Dediğim gibi en azından İstanbuldaki gibi sopayla dürtüklemiyoruz insanları ama "şimdilik".. değişmesi beklenen 65 vali ve emniyet müdüründen sonra durum ne olur bilemiyorum..

     
  3. Adsız |

    izmirde antalya dan daha fazla gezilcek,görülcek ve zaman geçirecek yer var ... özal döneminde antalya ya otel yerleri için teşvik verilmeseydi şimdi antalya ya o kadar turist gelmezdi ... turistler antalya ya değil ucuz otellere geliyorlar ... mesela kemer de 2 disko ve otellerden başka ne var ? hiç bişey yok ...

     

Yorum Gönder