Air Motion By Microsoft! Bende İstiyorum!!

2

Saat: 17:21 | Yazar: Burak Doğan


Ben, Commodore 64 gençliğinden bir sonraki nesilim.. Ortaokul 2'de IBM PC 100 bilgisayarı olanlardan hani.. O zamanlara denk geliyorum yarım yamalak.. Yani ilk oynadığım oyunlar 3 disketli NBA Jam ve benzerleri.

Hep düşünürdüm bu bilgisayarlardan oyun oynarken adam akıllı bir oyun çubuğu (joystick) ile oyunlara tam adapte olabilecek miyim diye.. Mesela atari salonlarındaki Street Fighter için yapılmış kollar falan mükemmeldi ama bilgisayarla oynanıcak hailde yoktu ya.. Ardından Colin McRae 2 oyunu çıktığında Microsoft Sidewinder olayını ortaya attı.. Mükemmel bir direksiyon, titreşim ve bitmeyen geceler.. Sabahlara kadar günlerce "split screen" turnuvalar.. Tadından yenmiyordu.

Derken olaya konsollar girmeye başladı. PS 1 - 2 - 3 kolları birbirine yakın, XBox'ta onun bir türeviydi. Sadece yenilik getiren Nintendo Wii 'ydi, onunla kııç kalkan bile oynar hale geldik yani.. Her türlü oyuna adapte olabilme özelliği etkilemişti bizi ve dünyada hala lider konumdaki oyun konsoluda bu..

Ama birazdan görüntülerini izleyeceğiniz aygıt, Microsoft'un herkese sunduğu bir olay! Yada sunacağı.. Şu anda ağzımı toplamakta güçlük çekiyorum çünkü hayallerimin "oyuncağı" kendisi. Onun nereye sığacağı, nereye konulacağı falan önemli değil şu anda benim için.. Onu bulmalıyım, almalıyım gerekirse evin baş köşesine salona falan koymalıyım.. Soranlarada koşu aleti falan derim.. Yerlerse artık..

Buyrun Kaynak, Yazı, Görüntü vs...

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Serkan |

    Tek kelimeyle mükemmel. Şöyle güzel ve uygun bir atari padi de çıkarsalar keşke. Street Fighter v.s oynardık.

     
  2. Burak Doğan |

    Vallaha.. Şöyle bir ooorrrrryuken çeksek nasıl olur.. Ardındanda dapdapduket:D

     

Yorum Gönder