12 Dev Adam'da Eksik Olan Ne?

4

Saat: 11:31 | Yazar: Burak Doğan

Efes Pilsen World Cup 6 bitti, her yerden Milli Takımımız hakkında yorumlar yapıldı, bunun üzerine bende yorum yapmasam olmazdı tabi..

Japonya'da 6. olan milli takımımız, Memo ile Hido davasından bi darbe yemiş, ama bu mevzu ile beraber gazı da almıştı. Bununla beraber ortaya bir Engin Atsür kazancıda çıkmıştı, ama hala milli takımı kaldırabilecek durumda değildi, zaten Amerikada NCAA'de oynadığını duymuştuk.

Bu turnuvada, önce Letonya, ardından Hırvatista, Sırbistan ve finaldede tekrar Hırvatistanla oynadık Avrupa Şamopiyonasından 10 gün önce... Ve tabiiki takımımız hakkında görüş sunma olanağı verdi bize.. Bir kere herkesin gördüğü, ortada bir guard sorunu olduğu.. Herşeyi geçtim, 3 orta kalite genç guardımız var ve hangisini garanti oynatıcaz bilemiyoruz ama sorumluluğu alacak, deneyimli bir guardımız yok kadroda. Ama Kerem Tunçeri neden evde oturuyor??

Kerem Tunçeri, bu sezon, İspanya'da şampiyon olan takımda, finallerin MVP'si seçildi. Ve biz, Avrupa şampiyonasına İspanya'ya gidiyoruz. Bu kralın memleketine kralsız gitmeye benzer.. Adamı oynatmayacak olalım, kadroda olsun, İspanya dışındaki bütün maçlarda, seyirci üstünlüğü bize geçer diye düşünen bile yok. Hem, dünya şampiyonu olmuş ülkenin MVP'sinden konuşuyoruz burda..

Memo, Hido olayındada, geçen sene bir Serkan bir İbo çıkarken ortaya, takımdaki yıldız sayısı çoğaldı. NBA'de oynanan 1e 1 oyunlara alışmış olan bu ikili, burda ellerine top alıp oynadıklarında ya eleştiriliyorlar ya da atamasalar bile, alışkın oldukları "önemsememezlik" kavramını burda uygulayınca tepki alıyorlar. her ne kadar bütün dönem antremanlara katılmışda olsalar, takımın geçen seneki "hırslı" yapısına uyum sağlamamış görünüyorlar.

Bizim tek şansımız bu şampiyonada milli duygularımız.. Önde başladığımız, hırslı olduğumuz karşılaşmalarda, savunmayıda güçlü tuttuk mu, gazımızla beraber o maçı götürebiliyoruz ki Sırbistan maçı buna çok güzel bir örnekti.. İspanyada ise, NBA deki oyuncularımızın bize oyunsal katkılarından çok hırslı olmamaları negatif durum yaratacak ama bunuda tecrübeleriyle kapatmaya çalışacaklardır.. İspanyada ne olur derseniz, bence ilk 4 süper başarı olur derim..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

4 Yorum

  1. Adsız |

    Guard problemine bende katılıyorum kesinlikle bu takımda kerem'in olması gerekirdi.İkinci konu ise milli takımımızda 3 numara eksikliği dir hido tam isteneleni veremiyor sete set huzumlarda oldukça zorlanıoruz ve 3 sayılık atışlara kaçılıyor.Tanyeviç hocanın huzum çalıştırması gereklidir. Turnuvada iyi bir hava yakalarsak başarılı olabiliriz izleyip göreceğiz.

     
  2. Burak Doğan |

    İşallah başarılı oluruz.. Ama şu anda o havayı hiç veremiyorlar malesef...

     
  3. Adsız |

    tüm maclarına gittim takımda sinirli bir hava sezdim bi halt var ama anlamadım
    ciddi olarak eski havaları yok

     
  4. Burak Doğan |

    Eskiden kolej takımı gibilerdi.. Geçen sefer İbo kaptan, Serkanda yarı kaptandı.. Ersan bile inanılmaz bir şekilde sazı eline alıyordu.. Ama bu anda o birliktelik yok gibi sanki..

     

Yorum Gönder