Fenerbahce Kimdir?

4

Saat: 10:47 | Yazar: Burak Doğan


Real Madrid, Raul Gonzalez'dir (Transferde tavan ücret, ona verilendir) Liverpool ise Steven Gerrard'dır Milan; Maldini'dir, Gattuso'dur, Pirlo'dur
Barcelona kim ne derse desin Puyol'dur, Xavi'dir.
Peki Inter kimdir?
Fenerbahçe, Mehmetçik Basri'dir
Sinyor Can'dır
Ordinaryüs Lefter'dir
Büyük Kaptan Ziya'dır
Yılmaz Şen'dir
Baba Cemil'dir
"Arkadaşlar sistem-mistem yok. Herkes bildiği gibi oynasın. Bu maçı kaybetmeyeceğiz" deyip 4-1 yenilgiden 4-4 beraberliği getiren Kaptan Alpaslan'dır.
30 geride bitirilen ilk yarının ardından soyunma odasında formasını tutup arkadaşlarına bağıran "Bu formayla dalga geçilmez" deyip ikinci yarıda 4 asist yapan Şeytan Rıdvan'dır.
Kırık parmakla kalesini koruyan Harald Toni Schumacher'dir.
En sevilen başkanın başka takıma sattığı; o takımla oynanan ilk maçta en sevilen başkanın gözünün içine baka baka tribünlere çağrılıp alkışlanan İmparator Oğuz'dur; Kral Aykut'tur.
Deli Nezihi'dir.
Barcelona'ya transfer yapan tek Türk Rüştü'dür.
İsyankar Cesur Yürek Tuncay'dır.
23 maç sarı kart görmeden sezonu tamamlayan, genç ve tecrübesiz takımı tek başına şampiyonluğa taşıyan van Hooijdonk'tur.
"Önüme altından halı da serseler Galatasaray'a gitmem. Fenerbahçe taraftarına bunu yapamam" diyen Rapaiç'tir.
9 kişi kalınan kupa maçında santrfora gidip gol attıktan sonra formasına secde eden Luciano'dur.
Roberto Carlos bir projedir.
Alex büyük futbolcudur.
Deivid kalitelidir.
Maldonado, Şili Milli Takımı'nın kaptanıdır.
Lugano bilhassa Avrupa'da çok iyi maçlar çıkarmıştır.
Ama hiçbiri Fenerbahçe değildir.
Aziz Yıldırım'ın başkanlığının 10. yılında alması gereken son ders budur. "Fenerbahçe şimdi kimdir?" sorusunun yanıtı yoktur.
Başkan kendine şu soruyu sorarsa cevabı daha rahat bulacaktır: "Fenerbahçe kaybettiğinde sahadaki futbolculardan hangisi benim kadar, hatta benden daha fazla üzülür?"
Aziz Yıldırım, ' tek reis'in yetmeyeceğini bu sezon bir şampiyonluk kaybetme pahasına anlamıştır. Yıldızlar topluluğu ile Inter olursunuz, Milan değil...
Yıldızlar iyidir ve gereklidir ama Fenerbahçe'ye asıl Fenerbahçe lazımdır...

Gürcan Bilgiç / 14.05.2008 / Sabah

Ben ki, bazı olaylardan gram etkilenmeyen insan, bu yazıyı okuyunca tüylerim diken diken oldu, nerdeyse gözlerim doluyordu.. Sahi ya böyle bir yazı var mı? Ya da acaba, şu anda takımda oynayanlara sırayla 3-0 /4-3 Fenerbahçe Galatasaray maçı, ardından 3-0 / 4-3 Gaziantepspor maçı ve benzerleri zorla izlettirilse, üstüne Fenerbahçe tarihine mal olmanın nasıl birşey olduğu anlatılsa, Fenerbahçe'nin değerlerine nasıl sahip çıktığı anlatılsa bir gelişme olur mu?

Beni bu seneki Şampiyonlar Ligi Chelsea maçı galibiyetinden daha fazla etkileyen bir şey varsa o da Gaziantepspor Maçıdır, Galatasaray maçıdır, ya da Rıdvan'ın 32 yaşında kadro dışı bırakıldıktan sonra Şansal Büyüka'ya yaptığı açıklamalardır. Linki de burada. O görüntüleri tekrar izlerdik Youtube açık olsa ama, malesef şu anda izleyemiyoruz. Yine de aklınızda bulunsun, youtube açılasıya kadar bu yazı anasayfada kalırsa, izler, eski günlere dönersiniz. Ben açılır açılmaz 3 tur izleyeceğim mesela..

O yazdığım yazıda yanen şu şekilde birde cümle kurmuşum "Rıdvanın hayatından kısa bir geçit ve son maçtaki güzel yorumundan bir anı geçtik.. Bakalım işallah Şampiyonlar Ligi maçlarında da bu kadar keyifli, bu kadar güzel maçlar geçiririz..." Sanırım benim dileğim fazlasıyla gerçekleşmiş bu sene, darısı seneye takımımızın başına..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

4 Yorum

  1. atasagun |

    Derleme harika olmuş! Diline, gönlüne sağlık diyesim geliyor...:)

     
  2. Burak Doğan |

    Gürcan Bilgiç öyle yazmış ki kendimden geçirdi beni.. Bende dayanamadım patlattım üstüne 1-2 daha:D Hele Rıdvan'ın o videosunu bilen varsa ne anlatmak istediğimi çok daha iyi anlayacaktır..

     
  3. yesilsaglikli |

    Çok güzel bir yazı olmuş tebrikler. Hakikaten 4-3 lük GS maçı gibi bir maç birdaha olurmu bilemiyorum. Muhteşem günlerdi. Hatta bence yakın yazamandaki 6-0 dan daha güzeldi.

     
  4. Burak Doğan |

    Şahsen 6-0'lık maçı tribünde izlemiş, 4-3'lük maçınsa sadece görüntülerini izlemiş birisi olarak kesinlikle katılıyorum bu görüşe..

     

Yorum Gönder