En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu Ödülünü neden Hido almalı?

1

Saat: 21:37 | Yazar: Can Gorkem Unal

Belkide siz bu yazıyı okurken bu ödül çoktan sahibini bulmuş olacak. Brandon Roy, LaMarcus Aldridge, Dwight Howard, Mike Dunleavy Jr, Rajon Rondo ve Hidayet Türkoğlu arasında büyük mücadeleye sahne olacak bu seneki ödülün oylaması. Hatta süpriz olarak düşünülen bir kaç tane daha aday var.

Hido bu ödülü alsın ya da almasın onun bu yılki yükselişi kariyeri açısından çok önemli bi gelişme. İşte şimdi bu yazımda size bu gelişmelerden bahsetmeye çalışacağım...

Orlando Magic bu sene başında Brian Hill gibi tutucu bir koçtan kurtulup yerine Stan Van Gundy'i getirdi. Van Gundy'nin sistemi özellikle Howard ve Hido için çok yararlı oldu.

Geçtiğimiz yıl ki Avrupa şampiyonasında Hido zaten bu yıl bir patlama yapacağının sinyallerini vermişti. Özellikle İtalya maçındaki süper oyunuyla(34 sayı, 6 ribaunt ve 4 asist) göz doldurmuştu.

NBA'de bu sezon başında Orlanda'nun yıldız oyuncu Rashard Lewis'i transfer etmesiyle herkes Hido'nun rolünün azalacağını düşünüyordu. Ama hiç de öyle olmadı. Çoğu yorumcu ve gazeteci Hido'nun istatistiklerinin ne kadar geliştiğini söyleyip duruyor. Ben bundan çok fazla bahsetmek istemiyorum sadece ortalamalarının ne kadar arttığını yazacağım. Ortalamaları geçen yıla göre 6.4 sayı, 2.1 ribaund, 1.7 asist arttı ama gelişmesinde asıl önemli olan bu sayılar değil. Van Gundy Hido'yu takımın lideri rolünde oynatmaya başladı ve Hido da bu rolün altında hiç ezilmeden üstesinden geldi.

Artık Orlando'da her hücumda top mutlaka Hido'nun eline değiyor. Oyunun nasıl şekillendirileceği guardlardan çok Hido'ya bırakılmış durumda. Tüm NBA'da son çeyreklerde en çok sayı bulan 7. oyuncu şu anda. Neredeyse bütün son saniye hücumlarını Hido oynuyor Orlando'da. Hele hele NBA'in süper takımı Boston'a karşı bir son saniye 3'lüğü varki inanılmaz. O yüzden benim anlatmam yerine videosunu izlemenizi istiyorum.


Hido'nun bu seneki lider oyunu başta Dwight Howard olmak üzere bütün takımı yükseltti ve bu yıl doğu konferansında 3. sırayı aldılar. Geçen sene son anda 8. sıradan girdikleri playofflarda Detroit'e 4-0 süpürülen Orlando bu sene hiçte kolay bir rakip olmayacak. Şuan da 1. turda Toronto'ya karşı 2-0 öndeler.

İşte bu gelişmeleri göz önünde bulundurunca bu yıl Hido'nun yıldız bir oyuncu haline geldiğini söyleyebilirim. Geçen yıla oranla bir çok oyuncu bu yıl gelişme kaydetti fakat hiç birisi Hido kadar göz kamaştırıcı bir yükselişi gösteremedi. Umarım Hido hakkı olan bu ödülü alır.

Can Görki

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

1 Yorum

  1. Burak Doğan |

    Can Gorki, sen bu işi biliyosun be kardeş.. Hedo'da sanırım Paul Pierce'ın üstünden kaldırıp çakmış buzzerı, inanılmaz olmuş..

     

Yorum Gönder