Mehmet Emre Gül'de Sigortali!

4

Saat: 14:37 | Yazar: Burak Doğan

1 yaşındaki, 1,5 yaşındaki çocukların bile 5 yaş daha genç emekli olabilmesi için türlü çözümler üreten yurdum insanı, bu sefer önündeki örnekten çok daha fazla etkilenecek gibi. Çünkü ortada örnek olan insan, Cumhurbaşkanı'nın 14,5 yaşındaki oğlu Mehmet Emre. Gelelim düşüncelere..

Bir kere, ana haber bültenlerine kadar konu oldu 2 yaşındaki çocukların bile sigortalı yapıldığı. Bu uygulamaya nasıl izin verildi, göz yumuldu, anlamak bile mümkün değil. 5 yıl kazanabilmek için, bildiğiniz devlet kandırıldı, ub çocuklar çalışıyor göründü ve devlette buna göz yumdu. İlginç gelişmeler silsilesi yani. Bunu işyerinde denetleme mekanizması çok zor olabilir ama, belirli bir sınır konarak bunun önüne elbette geçilebilirdi.

Bu düşüncelerimden şuda kesinlikle çıkmasın. Türkiye'de emeklilik yaşı 65 olmalı! Böyle birşeyi kesinlikle savunmuyorum. Ülkemizin yaşam şartlarını, ortalama yaşam ömrünü, ülkemizdeki yaşamın insanları yıpratma payını düşünürsek, 65'te emeklilik demek, mezarda emeklilik demek gibi bir şey. Ülkemizde yaşam süresi gittikçe azalırken, ortalama 70'lerde gezerken, 5 sene mi hakkı bu insanların emekli olarak kafalarını dinleyebilmeleri için? Zaten genelde burda bir hemfikirlik durumu var, o yüzden devrik cümlelerimi bu paragrafta uzatmak istemiyorum:)

Esas mevzuya gelelim.. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Mehmet Emre Gül (mısır ithalatçısı ve internet sitesi sahibi olan) 14 Yaş, 7 ay, 24 günlükken:) Dışişleri Bakanımız Ali Babacan'ın "Ali Babacan Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi" olduğu ortaya çıktı. Şu anda elbette kalkıp sigortalı yapmadılar Mehmet Emre'yi ama, bundan 2 sene önce "24 gün" bu şirkette çalışmış kendisi bilfiil..

Şimdi.. Bu durumda, Mehmet Emre ile beraber, bu dönemde sigortalananlar çok önemli iki şey kazandı: %20 kadar daha fazla emekli maaşı alacaklar 31 Nisan 2008'den sonra sigortalananlara göre ve emekli olduktan sonra çalışması durumunda maaşının kesilmesini de önlemiş oldu. Bu durumu görenler, izleyenler, işitenler acaba ne düşünüyordur? Siz Mehmet Emre Gül'ün 24 gün "gerçekten çalıştığına" inanıyor musunuz? Kendi görüşümce ben inanmıyorum. Hiçkimseyide inandırmak zorunda değiller aslında. Ama devleti kandırmak ne kadar doğru? Emeklilik şartlarından yararlanabilmek için 14 yaşında çocuğu sigortalattırmakta nedir ki yani.. Hadi 14 yaşındaki çocuğu sigortalattırmayıda geçtim. Bu olayı "Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı" bilip onaylıyorsa, kendi elleriyle devleti kandırıyorlarsa, dolayısıyla onlara bile güvenemeyeceksek, kime güveneceğiz bu memlekette?

Sizler buna inanıyor musunuz?

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

4 Yorum

  1. Adsız |

    atalarımız boşuna dememişler:

    "balık baştan kokar"

     
  2. Burak Doğan |

    Zaten bu gayet güzel bir şekilde meşhur anketlerde, yurdum insanının "Cumhurbaşkanlığı'na güven"inin düşmesiyle de çok güzel anlatılabilir. Artık insanlar eskisi kadar güvenmiyor, güvenemiyor..

     
  3. Burak Doğan |

    Bir "isimsiz" arkadaş, görüşlerini belirtmiş ama, daha öncede olduğu gibi hakaret içeren yorumları yayınlamadığımdan filtreme takılmış durumda..

    Ama yazdığı yorumun bir bölümü şu şekilde;



    Artık ilahi adalet diye birşeyin olmadığına da inanır oldum.

    Hani bu Dünya, eden bulur Dünya'sıydı?

    Ediyorlar, ediyorlar ama bir şey buldukları yok.

    Kömür, ekmek için bunlara oy veren milletin de canına yazık değil mi? Millet açlıktan ölüyor be...

    vs, vs..

     
  4. Adsız |

    ben tamamiyle hak ettiğine inanıoorm çock gerçktn çalışıyor ayrıca sorarım size hangi zengin çocuk bileğinn hakkıyla türkiyede derece yaparak galatasaryı kazanıyor????

     

Yorum Gönder