Cumhuriyet!

2

Saat: 15:07 | Yazar: Burak Doğan

Açıklayan: Yargıtay Başkanı.
İmzalayan: Yargıtay Başkanlar Kurulu.
Onay: Oybirliği.
Yargıtay: "Cumhuriyet" kelimesini adının üstünde olan tek yargı kuruluşu.
Yargıtay: "Cumhuriyet"in savcısı ve kollayıcısı durumundaki en yüksek yargı kuruluşu.
Anayasa Madde 6: Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir.
Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.
Anayasa Madde 9: Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.
Anayasa Madde 69 Fıkra 6: "Bir siyasi partinin 68 inci Maddenin dördüncü fıkrası hükümlerine aykırı eylemlerinden ötürü temelli kapatılmasına, ancak, onun bu nitelikteki fiillerin işlendiği bir odak haline geldiğinin Anayasa Mahkemesi'nce tespit edilmesi halinde karar verilir."
Anayasa Madde 68 Fıkra 4:“Siyasi partilerin tüzük ve programları ile eylemleri, devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, eşitlik ve hukuk devleti ilkelerine, millet egemenliğine, demokratik ve laik Cumhuriyet ilkelerine aykırı olamaz; sınıf veya zümre diktatörlüğünü veya herhangi bir tür diktatörlüğü savunmayı ve yerleştirmeyi amaçlayamaz; suç işlenmesini teşvik edemez."

Bir tarafta adının üzerinde 'cumhuriyet' olan yüksek yargının uyarıları...

Diğer tarafta bu uyarıları 'meşru değildir' diye geçiştirmeye çalışanlar!

Hadi canım sende!

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    Beni son zamanlarda en çok delirten şey, Avrupa Birliği'nden ipini koparıp da ülkemize gelenlerin "hadlerini aşarak" yargıyı baskı altına alma çabaları oldu.

    1-2 gün Kanal 7'nin veya STV'nin haberlerini takip edin, Yeni Şafak ve Zaman gazelerindeki manşetlere bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yargı üzerinde oluşturulmaya çalışılan baskının ne denli alenî yapıldığını göreceksiniz.

    Yargı reformu taslağının bizzat adalet bakanı tarafından "Olli Rehn"e verilmesi de şu anki yargı sisteminin ne denli hiçe sayıldığının açık bir göstergesiydi hiç şüphesiz.

    İşte bu 2 olay artık iplerin kopmasına yetmiştir. Çok tehlikeli bir döneme giriyoruz maalesef. Allah sonumuzu hayır etsin demekten başka elden birşey gelmiyor.

    Eğer diğer kurumlar gibi yargı da AKP tarafından siyasallaştırılırsa, kendi yandaşlarından oluşan bir yargı sistemi oluşturulursa işte o zaman ortada ne demokrasi, ne cumhuriyet, ne bağımsızlık, ne de Atatürk ve inkilapları kalacaktır.

    (not: şu anki askerî yönetimden medet ummayın. askeri susturmayı başardılar çünkü.)

     
  2. Burak Doğan |

    Buna, zaten ulaşamadıkları bir tek yargı kaldı diyerek ayrı bir yorumda bulunmak istiyorum. Zaten baştan aşşağıya her yerde kadrolaşmadılar mı? Bu kadar alenisini görmedim!

     

Yorum Gönder