Gündem: Forma Savaşları!

0

Saat: 17:43 | Yazar: Burak Doğan

1 aydır formalar üzerinde büyük baskılar var. Herşey bundan bir kaç maç önce Internazionale - Fenerbahçe maçında, Inter takımının beyaz üzerine kırmızı "haç" ile çıktıktan sonra ortalığın velveleye verilmesiyle başladı. İzmirli bir avukat konuyu mahkemeye taşıdı ve olaylar UEFA nezdinde gelişmeye devam ediyor, araştırmalar başladı.

Ardından Turkuaz forma mevzusu çıktı ortaya. Milli takımın forması "adını yaşatan bir renk" olmalı mı olmamalımıydı.. Çünkü ilk milli takım formalarımız beyazdı ve maç kaybetmeleri durumunda oyuncular kendi aralarında "bize kefen olsun" konuşması yapmışlardı. Ama maça çıkmadan önce üzerine dikilen Türk bayrakları olmuştu.. Yıllarca giyilen bu forma sonra tabiiki türlü değişikliklere uğradı. Ortaya çıkan durumda, bayrağımızın renklerinden vazgeçilmelimiydi veya Turkuaz'a kesinlikle hayır mı denilmeliydi.. Buda ayrı bir mevzuyu oluşturdu.

Inter'in formasını daha önceki yazımdada belirttiğim gibi normal görmüştüm.. Çünkü bu bir haç yakıştırması değil, Milano şehrinin bayrağının renkleri ve görüntüsüydü. O zaman hiçbir ülke formasında hilal olmasın, müslümanlığı çağrıştıran bişey olmasın. Zaten çoğu takımın formasında da haç var. Neyse bu çok tartışılan bir konu değildi ve konu geçti.

Ama olay milli takıma gelince ortalık karıştı. Kimisi asla bayrak renklerin değişmemesi gerektiğini savundu, kimisi bir yenilikle, ülkenin ismini alan bir rengi milli formada görmenin çok güzel olabileceğini söylediler. Sonuçta Turkuaz rengi, dünyanın her yerinde bu isimle anılıyor ve adında Türk kelimesi geçiyor. Benim fikrim ise, yeniliklere açık olmak gerektiği. Bu forma, tek olmayacak. Sadece dış saha forması olarak kullanılacak, kırmızı beyaz formamız yine olacak, ama bir yenilik, bize yeni bir soluk kazandırabilir diye düşünüyorum.

Tamda bunun üzerine, Fifa'nın "en güzel forma" anketi başladı ve dünyanın her tarafından yorum yazan insanlar, en güzel formaların Arjantin Milli Takımı, Barcelona, Brezilya ve Fenerbahçe'nin sarı beyaz formasınında bulunduğu çeşitli formaları örneklediler. Özellikle İtalyan taraftarların, 10dan fazla yorumu, bu formayı çok beğendikleri şeklindeydi. Bu mesajları yazanların yanında ülkeleri olduğu için bu şekilde sizlere anlatabiliyorum.

İşin en ilginç yanı, Amerikadan ve Avrupa'dan bazı kişilerin, Turkuaz forma rengini ülkemizle bağdaştırıp çok beğendiklerini belirtmeleri oldu. Daha maçlarda giyilmeyip sadece satışa çıkan bu formaların bu şekilde dikkat çekmeside önemli bir konu diye düşünüyorum.

Son zamanlarda dediğim gibi forma savaşları arttı.. Her tarafta forma mevzusu aldı başını gidiyor. 2 ay önce yazıma konu olan "Formamı Geri İstiyorum" kampanyasının üzerine bu konular gerçekten üst üste oldu. Bakalım daha ne kadar sürecek..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder