Beşiktaş'ta Yönetim Aczi!

0

Saat: 14:00 | Yazar: Burak Doğan

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, kurulduğu günden bugüne, türlü başarılara imza atmış, başarılı sporcular yetiştirmiş, futbolda da "3 büyükler" kavramının oluşmasında etkisi olmuş bir takım. Bu takım ki, en büyük gururu taraftarı (nam-ı değer "çarşı"sı), bununla beraber, en önemli özelliklerinden biri, eski mükemmel başkanlarından kalma "Beşiktaşlı Duruşu". Bu başkan ki Beşiktaş'ın Onursal Başkanı olarak kabul edilmiş ve herkesin övünerek anlattığı Beşiktaşlı Duruşunu herkese öğreten Başkan.. Takımın başarıları, gerektiğinde "Şerefli İkincilik"leri hep O'nun zamanında..

Bir süredir, O'nun yerini doldurmaya çalışan Başkan ve Yönetim ise, başarısızlıkların, gereksiz transferlerin mimarı.. Kulüpten 40 Milyon Dolar alacağı olduğunu iddia edip, başkalarının "Başkan" olabilmesini engellemeye çalışan, sürekli kendini ön plana çıkaran bir insan. Ve bu yaptıkları, tutarsızlıkları, elbette Beşiktaş'ı derinden etkiliyor. Özellikle futbol takımının, son zamanlardaki başarısızlığının en büyük nedenlerinden biri.. Peki ya göreve geldiğinden bu yana yaptıkları?

Göreve geldiğinden bu yana, taraftara kendisini sevdirmeyi başaran bir yabancı futbolcu yok takımda.. Takıma gelen ve giden yabancıların haddi hesabı yok. (En kolay örneği, sezon başı takıma gelen Diatta ile bugün itibariyle karşılıklı olarak sözleşmeler feshedilmiş..) Sürekli hocalar değişiyor ve hocalar kendisini güvende hissedemediği için gerekli olan atılımı yapamıyorlar.

Bu takıma, Real Madrid'e bir sene içinde 5 kupa kazandıran Del Bosque geldi, sözleşmesindeki maddeler hiçe sayılarak gönderildi ve Beşiktaş 8 Milyon € ceza ödemek zorunda şu anda.. Başka bir yandan bakalım. Beşiktaş'a iki senedir gelen "Fenerbahçeli oyuncu sayısı" 5. Kim bunlar? Nobre dışında hepsi Fenerbahçe'de yedek duruma düşen Rüştü, Ali Güneş, Mehmet Yozgatlı, Mustafa Doğan. Hatta benim daha hatırlayamadığım oyuncular bile olabilir. Bu yönetim, Fenerbahçe'nin yedeklerini Beşiktaş'a toplayarak, bu taraftara saygısızlık etmiyor mu? Büyük umutlarla transfer edilen Ricardinho, yedek kulübesini ısıtıp, oyuna girdiğindede nal toplamaktan başka birşey yapamadı. O kadar para döktükleri Rico Paşa'yı, göndermek istediler, yine milyonlarca € ceza ödeyeceklerini anladılar, şu anda askıya aldılar.

Ve bugün, hayretler içinde kaldığım haberi aldım.. Vestel Manisaspor forveti Holosko için, Diatta ile karşılıklı sözleşmeler feshedilmiş, 5 Milyon € Vestal Manisaspor'a verilmiş, üzerine Koray ve Burak verilmiş. Şimdi burda biraz durup düşünmek lazım.

Koray alınırken neler çekildiğini biliyoruz. Ve Beşiktaş için stratejik önemi vardı. İhtiyaç olduğunda defansta, ihtiyaç olduğunda ön liberoda, hatta forvet arkasında bile oynayabiliyordu. Tam bir joker. Beşiktaş jokerini kaybetti. Üzerine Burak gibi genç ve geleceği parlak bir oyuncuyu yolladı. her ikisininde Vestel Manisaspor'u daha yukarılara taşıyacağına adım gibi eminim. Aynı zamanda Beşiktaş'ta tam bir forvet karmaşası başladı. Şöyle ki;

Fenerbahçe'den nimetmişçesine alınıp hiçbir işe yaramayan Nobre, bilmem kaç senedir oynayıp kendini yeni yeni göstermeye başlayan Bobo ve şimdide Holosko.

Kazım Kanat'ın geçen haftalarda sorduğu gibi;

Beşiktaş'a Demirören başkanlığında kaç yabancı transfer edilmiştir?
Beşiktaş, bu transferler için kaç para harcamıştır?
Beşiktaş, bu transferler için kaç parayı menajerlere ödemiştir?

"Bu paralarla Ronaldinho alınır, üzerine parada kalırdı" diyor Kazım Kanat.. Ya siz?

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder