Kıyamet Günü Ambarı!

2

Saat: 10:42 | Yazar: Burak Doğan

Norveç'in Svalbard adasında, bundan bir süre önce yapılmaya başlanan "Nuh'un Ambarı" 9 milyon dolar harcandıktan sonra tamamen kullanıma açılmış. Kuzey Kutbu'nun 1000 km kuzeyindeki Plataaberget Dağı’na inşa edilen ambarın kurdelesi dün kesilmiş. Bu ambarda, yeryüzündeki tüm bitkilerin tohumları saklanıyormuş. Yani Norveçliler, gemiden sonra, ambar ile bu sorunu çözeriz havasına girmişler.

Hürriyet'te yazan habere göre, "Uzunluğu 130 metre, duvarları da çelik barlarla çevrili ambarda 4.5 milyon tür meyve, sebze ve tahıl tohumu koruma altında tututlacak. En kötü felaketlerde bile tohumların hiç zarar görmeden yaklaşık 200 yıl kadar dayanacağı belirtiliyor. Yaklaşık 9 milyon dolara mal olan ambarı tehdit eden tek unsur aç kutup ayıları. Bölgede yaşayan 3 bin kadar kutup ayısını ambardan uzak tutumak için tüfekli özel bekçiler görev yapıyor. Geçen hafta meydana gelen 6.2 şiddetindeki depremde de ambarın dayanımı test etmiş olmuş"

Elin oğlu, yeryüzünün yıkılmasına karşı, kendi soyunu devam ettirecek hamlelerde bulunuyor, bizde burda onları can-ı gönülden izliyoruz. Bizde böyle bir hareket yapılsa acaba yurdum insanı ne der ki? İşte seçmeler;

*Arkadaşım siz daha emekli maaşımızı kesiyorsunuz ne ambarı!
*Yahu bırakın ambarı mambarı, benim şu sağlık karnesini çıkartıverin!
*Arkadaşım size mektup var adresi nasıl belirleyeceğiz?
*Napayım ben bu hayatı.. Ambarda darı yok, evde karı yok, cepte para yok..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    yokya kutupta ambar pehhhhhhhhhhhh

     
  2. Burak Doğan |

    Adamlar yapmış..

     

Yorum Gönder