Hakem Recep İvedik'ten Daha Komikti

1

Saat: 09:45 | Yazar: Burak Doğan

Fenerbahçe - Galatasaray maçları, her türlü değerlendirmede dünyanın en ezeli rekabetleri arasında ilk 4 sıraya giriyor. Boca Juniors - River Plate, Barcelona - Real Madrid ve Celtic - Glasgow Rangers derbileri de, dünyadaki diğer önemli olanlar. 1900'lü yılların başında bir şekilde başlayan bu rekabetler, bu zamana kadar durmadan geldi ve her maç olduğunda tribünler tıka basa doldu, esnaf para kazandı, takımlar stad gelirlerinden kendine geldi.. Ben maç izlemeye başladığım günden bugüne, hiçbir derbide stadın boş kaldığını görmedim cezalar dışında. Ve her maç, iyi ya da kötü oynandı, goller akıllarda, skorlarda tarihte kaldı. Ama bu maç farklıydı..

Bir hakem vardı ki geçen maç sahada, ne goller kaldı akıllarda, ne de tribünlerdeki mükemmel pankartlar.. Daha önce bahsettiğim gibi Fenerbahçeliyim ben. Ama Sami Yen tribünlerindeki Fred Çakmaktaş pankartına hasta oldum.. Çok güzel düşünülmüş, harika uyarlanmış. Futbolun bu güzelliğini, gollerin güzelliğini konuşmamız gerekirken, konuşmak, daha doğrusu gülmek zorunda kaldığımız şeye bakın.

Hakem demeye dilimizin varmadığı Cüneyt Çakır, o akşam Recep İvedik'ten vallahada billahada daha komikti. Burada artık işin Fenerbahçesi Galatasarayı yok.. İlk devrenin sonunda Volkan kaleciyle karşı karşıyayken oyunu bitirmesi, futbolu katletmesi demektir! Basketbolda bile top havadayken süre dolsa bile o atış devam ediyor sayılır..

İlk hatayı, Lugano'ya gösterdiği sarı kartla yaptı. Ardından ikinci sarı kartta haklıydı ama, malesef o pozisyonda faul yoktu... Sonuçta 25. dakikada çıkan 2 sarı 1 kırmızı kart ve oyunun hakimiyetini kaybeden hakem.. Bundan sonrasını anlatmaya zaten gerek yok, her yerde yazıldı çizildi. Yalnız Cüneyt Çakır'ın atladığı birşey var. Kendisi olayların hakemi olmaya devam ediyor. Manisa'da Bülent'in 6 ay sahalardan men edildiği maçın hakemide kendisiydi. Hemde o maçta, tribünler ortaktı, yan yana oturuyordu ve hiçbir futbolcunun kimseyle derdi yoktu. Bu maça çıkarkende hava aynıydı. Galatasaray maça hızlı başladı, 2-0 yapabilirdi 4 dakika içinde. Fenerbahçe de çok kötü başlamıştı. Ama malesef maçı çığrından çıkaran kendisi oldu..

Normal bir lig maçına çıkan hakem 1 milyar, derbiye çıkan hakem 2 milyar ödenti alıyormuş, onu öğrendik bu maç sayesinde.. Ama bu parayı alınca, kendilerini birşey zannediyorlar herhalde. Cüneyt Çakır Hocam; Şahin araba kullanınca 120'ye kadar çıkarsın, arabayı çarpsanda hafif yaralanır kurtulursun. Ama Ferrari kullanıp 250-270 km hız yaparsan, bide üstüne duvara toslarsan, senin parçalarını bile bulamazlar.. Bundan birkaç sene önce yine bir Fenerbahçe - Galatasaray maçını katleden şöförlerin ortadan kaybolduğu gibi..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

1 Yorum

  1. jr.otopsi |

    üstad malzeme aramak için çıkmıştım blog turuna yazınızdan sonra güzel bir karikatür şekli belirdi saksımda hehe hakem harbiden recep ivediki geçti

     

Yorum Gönder