Turkcell'mi Haklı Vodafone' mu?

1

Saat: 17:34 | Yazar: Burak Doğan

Herşey, geçen günlerde, Turkcell'in yaptığı açıklamalar ile başladı. İlk kez diğer operatörler ile kendini karşılaştıran Turkcell, yaptığı basın toplantısında en ucuz fiyatların kendisinde olduğunu iddia etti ve "Aylık Dakika Paketleri", "Süper Tarife", "Bizbize Kampus" tarifeleri ve "EvTurkcell" ile yeniliklere imza atarak bunu gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu açıklamaları yapan, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu'nun videosu ShiftDelete'de yayınlandı ve bende burada sizler ile paylaşıyorum.

Bu videoda izleyecebileceğimiz son açıklamada rakipler, isimleri ve tarifeleriyle detaylı bir şekilde mercek altına alınıyor ve Turkcell’in verdiği cevap paylaşılıyor.



Videodan kısa bir süre sonra ise Vodafone cephesinden sert açıklamalar gelmiş. Kullanıma sunulan tarifeleri inceleyen Vodafone Türkiye Bireysel İşletme Bölüm Başkanı Engin Aksoy, "Tamamen tüketiciyi yanıltıcı nitelikte" açıklamasını yapmış. Aksoy; “Bugün hâkim operatör olan Turkcell, abonelerine şebeke içi tarifelerde düşük, şebeke dışı tarifelerde ise şebeke içi tarifenin 25 katına varan fiyatlar uygulayarak tekelleşmeyi desteklemektedir. Böylelikle bir yandan abonelerine en iyi fiyatı sunduğunu iddia ederken diğer yandan abonelerinin diğer operatörlerin müşterilerini, yani yaklaşık 30 milyon aboneyi aramasını zorlaştırmaktadır." şeklindeki açıklamalarıyla Turkcell'e ilk cevap veren olmuş. Bakalım gelecek günlerde, numara taşınabilirliği ve 3G'nin etkisiyle ne şekilde tartışmalar yaşanacak..

Vodafone hakkında kaynak: Teknopolitan

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

1 Yorum

  1. Adsız |

    ben turkcell'in kendini anlatamadığı değil de vatandaşın turkcell'i anlamadığını düşünüyorum (hatta digerlerini de anlamıyorlar).. her gördüğü kampanyaya atlayan "aa bak bu ucuzmuş" diyen insanlar oturup bir hesap yapsalar herşey ortada aslında.. ben yıllardır kullanıyorum ve ne pahalılığından ne de başka bir konusundan şikayetim var çünkü ben kendime en uygun olan şartları biliyorum ve seçiyorum..

    tabi bu pahalı olmadığını da göstermez hepsi aslında pahalı ama içlerinden birini seçmemiz de gerekiyor.. :)

     

Yorum Gönder