Dailymotion'da Kapandı

0

Saat: 18:26 | Yazar: Burak Doğan

Youtube'un kapanmasından sonra, en çok merak ettiğim mevzulardan biri Daily Motion'un yani en çok gösterim alan 2. video sitesininde kapatılıp kapatılmayacağıydı. Çünkü artık bu işin arkasında sadece amaçlı davaların değil, yavaş yavaş yurtdışı çıkış bağlantısı çok düşük olan TTNET'inde olmaya başladığını düşünmekteydim.

Yurtdışı çıkış bağlantılarını en çok sömüren, elbette sürekli görüntü indirilmesini sağlayan video siteleri ve yurdum kullanıcılarının da ne kadar çok bu siteleri kullandığı malum. Haliyle, yurtdışı çıkışını rahatlatmak isteyen TTNET, bu davaları açmadığı bilinse de çok büyük bir rahatlık sağladığı kesin. Şu anda sitede "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" yazısı var. Yakın zamanda hangi videodan dolayı kapatıldığı belli olur.. Ama bildiğimiz birşey varsa, bu sansürcü tavrımızın kolay kolay bitmeyeceği şeklinde..

Erişim engeli bulunan Dailymotion'a bir şekilde ulaşmak isteyenler, basit bir DNS değişikliği ile siteye yeniden özgürce girebiliyor. DNS değişikliğinin nasıl yapıldığını öğrenmek için buraya tıklayın.

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder