ODTÜ’yü Yıkmak Güven-Özveri-Tecrübe İster

2

Saat: 17:24 | Yazar: Burak Doğan


Bu satırları 1 haftadır zaten her yerde görüyorsunuz.. Melih Gökçek, ısrarla ODTÜ'yü yıkarım diyor, ODTÜ Rektörü'de 1962'de yapılan binaları mı yıkacaksın şeklinde açıklamalarıyla konuya katıkıda bulunuyor. Dün akşam olaylara daha fazla uzak kalamayan Habertürk, canlı yayında ikisini buluşturuyor ve hepinizin bildiği tartışmalar yaşanıyor. Video görüntüleri Habertürk'ün şu adresinde. İşte Melih Gökçek 45 kaçak bina varmış demiş, 1.8 Trilyon ceza kesmiş. Ama bu yapılar, kanunlara daha önce uygunmuş, yeni çıkarılan yasayla kaçak durumuna düşmüş falan. Konu ayrıntısız şekilde bu. Benim en fazla merak ettiğim, meşhur ODTÜ öğrencilerinin ne tepki vereceğiydi.. Ve ses geldi..

Ses, ODTÜ'lü öğrencilerden "Gerekirse ODTÜ'yü yıkarım" diyen Melih Gökçek'e karşı. Protesto için yarın saat 16.00’da ODTÜ postanesinin önündeki kavşakta 5 dakika yere yatma eylemi yapacaklarını açıklamışlar ve bunun için bir platform kurmuşlar.

"ODTÜ’yü yıkmak Güven-Özveri-Tecrübe İster" adı ile oluşturulan platform tarafından yapılan bu açıklamada, Gökçek’e tepki göstermişler. “Elinde sürahi ile şov yapan Melih Gökçek’i ve yandaşlarını, iş makineleriyle ODTÜ’ye bekliyoruz?" denilen açıklamada şunlarıda üstüne eklemişler;

“Herhangi bir siyasi partinin, örgütün ya da fraksiyonun birer mensubu olarak değil, ODTÜ’yü seven ve bu bağlamda ’üniversite’ düşüncesine sahip çıkan, bir cağı yarım asıra sığdırmış ODTÜ tarihinin ve ODTÜ Ruhu’nun birleştirici devrimciliğine inanan ve bu bağlamda diğer üniversitelerdeki dostlara ve Türkiye’ye anlamlı bir mesaj vermek istiyoruz..

Bu buluşmada, herhangi bir siyasi partinin, örgütün ya da bir başka oluşumun bayrağının, flamasının ya da pankartının getirilmemesini önemle rica ediyoruz.
Sayıları 100 bini bulan ODTÜ öğrencilerine, mezunlarına, çalışanlarına ve ODTÜ’yü yalnız bırakmayan herkese, kalbi gençlikle çarpan herkese, ODTÜ’den selam olsun!"

Haberin devamı elbette yarın.. Bakalım neler olacak..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. awp |

    Melih Götçek ön ayaklarını ödtü den çek !

     
  2. Adsız |

    "ODTÜ’yü yıkmak Güven-Özveri-Tecrübe İster", böyle bir sloganı yıkma eylemi için mi kullanıyorlar.
    Doğrusu ben biraz "yavan" buldum bu tepkiyi; "METU" öğrencilerine yakışmamış.
    Hani şimdi bu tepkiyi veren insanların 5 dakika Melih GÖKÇEK'i dinlememiş olduğu kanaatindeyim. Adam "yıkacağım" demiyor, "durumu düzeltelim" diyor, "gelin bu kanunsuzluğu halledelim". Ama sayın rektör "sıkıysa yıkın" diyor. Rektör dediğin biraz edep erkan bilir; sözümü kesme diye azarlayıp sürekli sözünü kestiği kişi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı; zatına saygın yoksa mansıbına saygı göstermek zorundasın. Sen kalk saçma ulusalcılık oyunlarıyla "ben büyükşehir belediyesi tanımam tek muhatabım Çankaya Belediyesi" de, sonrada ODTÜ'yü yıkacaklar naraları at.
    "Tehlikenin farkında mısınız?" Memleketin seviyesi her yönden dibe vurmuş durumda. İktidar onca beceriksizliğine rağmen hâlâ ayakta, adam gibi muhalefet yok; nara atan kabadayıları saymazsak.
    Üniversite deyip ilim beklediğiniz yerler ahlaksızlığın, yolsuzluğun vatanı olmuş. Sonumuz hayrola..

     

Yorum Gönder