Fenerbahçe - MTK Maçının Golleri

2

Saat: 10:00 | Yazar: Burak Doğan


Fenerbahçe Avrupa'daki ilk maçından alnının akıyla ayrıldı. Herkesin gözüne çarpan noktalar ve dün yorum yapmayı düşündüğümü söylediğim noktalar aynı yerde kesişti. Çünkü zaten herkesin gözü onların üstündeydi ve üstüne düşenide sezon başındaki bir maça göre gayet iyi yaptılar. Gelelim ayrıntılara;

Bir kere herkesin gözüne çarpan en önemli nokta, Fenerbahçe takımının pres yaptığıydı. Takım, dönemin ilk maçı olması ve ağır antremanlardan çıkmış olmasına rağmen maç genelinde pres yaptı ve bu preste başarılı oldu. En uçtaki Güiza'dan defansın önündeki son pres yapması gereken adam dediğimiz Selçuk'a kadar herkes işini yaptı. Hatta inanmak istemeyebilirsiniz ama Alex bile!

Defans ise, daha önceki senelerde yaptığı gibi, takım pres yaparken geriye yaslanmadı ve kendini ileriye ittirerek takım savunmasına üst düzeyde katkı sağladı. Lugano ve Edu son derece dikkatliyken, Roberto Carlos ve Gökhan bindirmeleriyle rakibe büyük zorluk yaşattı.

Takımın en büyük transferi şu anda Aragones. Fenerbahçe'nin yıllardır istediği ve beklediği pres yapan takım özelliği, Güiza'nın hareketliliği ve Semih'in desteğiyle sağlanmışa benziyor. Bununla beraber Selçuk'un yalnız kalışı ise düşündürücü. Takımın sahaya diziliş düzeni 4'lü defans önünde Selçuk, önünde 3lü orta saha Uğur - Alex - Kazım, önünde Semih ve daha önünde Güiza. Beklentim ise Emre'nin Alex'in yerine monte olması ile Semih'in yedeğe çekilmesi, Alex'in Güiza'nın arkasında oynaması. Yani bir şekilde geçen sezonun farklı bir versiyonu. Aragones eşliğinde, İspanya Milli Takımı'nda görmeye alıştığımız serbest vuruş organizasyonları da takıma yerleşmiş. Bu pozisyonlardan birinde Kazım üst direği, Milli Takımımızın Almanya ile oynadığı maçta vurduğu yerin aynı noktasından vurdu.

Bir diğer transfer Güiza, belli ki kuvvetli ve teknik bir oyuncu. Kezman'ın geçen sezon geldiğinden beri bilmem kaç maçta adam bile geçemezken, Güiza bu konuda başarılı olacağının sinyallerini verdi ve Kezman'dan daha iyi oyuncu olduğunu göstermeye çalıştı. Ancak Fenerbahçe'nin istediği santraforun biraz da hava toplarına hakimiyet kurması ihtiyacı olduğundan, bu noktada zayıflığı hissedildi. Sezon başı olduğundan fazla yüklenmemek lazım ama, sezon başlayasıya kadar kendisini toplaması en büyük isteğimiz.

Emre, stada ayak bastığında, beraber oturduğum insanların yarısı kendisini Tümer ile aynı kefeye koyuyor, hiçbir zaman tam yürekten oynamayacağını dile getiriyordu. Ama televizyondan gördüğüm kadarıyla, stadın büyük bir kısmı kendisine desteğini gösterdi ve sonuna kadar arkasında duracağını gösterdi. Kendisi oyuna girdikten sonra takım daha iştahlandı, daha derli toplu oynadı. Zaten yeteneği belli bir futbolcu olduğundan dolayı mutlaka işe yarayacaktır ama yanıda oturan fanatik bir taraftarın sözlerine kulak vermeli:

1-Kırmızı ayakkabıyı Kadıköy'de giymediği zaman
2- Galatasaray'a gol attığı zaman, hak ettiği değeri görmeye başlar..

Gecenin yıldızı ise, Zico ile Fatih Terim'in Fenerbahçe'ye hediyesi: Colin Kazım! Geçen sezon ilk oynamaya başladığında lakayıtlığından dolayı kabak tadı vermeye başlayan Kazım, Chelsea maçından itibaren inanılmaz bir çıkışta. Gerek Milli takımda Fatih Terim'in desteği ile çıktığı maçlar, gerek Fenerbahçe'de Zico zamanında oynadığı futbol, kendni geliştireceğinin sinyaliydi. Ama hiçkimse dün akşam oynadığı kadar oynamasını beklemiyordu. MTK takımı, her ne kadar gençlerden kurulu bir takım olsa bile, maç içinde 3 sol bek değiştirmek zorunda kaldı çünkü Kazım durduğu yerde durmadı. 1 şutu direkten geldi, her pozisyon rakibini geçti ve çok başarılı ortalar yaptı. Eğer ki bu oyununu sürdürebilirse Fenerbahçe'nin sezondaki en iyi transferi olur.

Deplasmandaki maçtada Fenerbahçe MTK'yi yener ve turu geçer. Yarın çekilecek kuradan gelecek rakiplerin en tehlikelisi Atletico Madrid. O maç Fenerbahçe'yi zorlayabilir ama diğer bütün rakipleri zorlanmadan geçer kanaatindeyim. Tabii büyük bir aksilik, sakatlık olmadığı sürece..

Unutmadan, Kazımcım, çıkar şu kırmızı ayakkabıları sende..


İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. yesilsaglikli |

    gollerin ikiside çok güzel, ama ben fenerbahçeden daha fazlasını bekliyordum

     
  2. Burak Doğan |

    İlk maç için başarılı futbol, daha da önemlisi iyi sonuç.. 1 ay sonra ligler başlarken lige hazır olarak giren takım biz olacağız ve bu bizim çok işimize yarayacak..

     

Yorum Gönder