Roberto Carlos vs İbrahim Üzülmez!

7

Saat: 16:15 | Yazar: Burak Doğan

Son günlerde medyada çıkan haberlerde çok güzel röportajlar yayınlanıyor. Özellikle futbolcular arasındaki bu karşılıklı dialoglar, magazini seven yapımız dolayısıyla rağbet görüyor, herkes konu hakkında görüş bildiriyor.. Zaten memleketimizde herkes antrenör ya, buda onun gibi birşey.. Geçenlerde Galatasaraylı Arda çıkıp Emre Türkiye'ye gelmese daha iyi demiş mesela.. Arda tabi 43 yaşında bir oyuncu/antrenör oluğuna göre, söylediklerini dikkate almalıyız diye düşünüyorum!!

Gelelim esas mevzumuza. Geçen hafta içinde İbrahim Üzülmez bir laf etmiş.. "Ben Türkiye'deki en iyi sol bekim, Roberto Carlos geldi ama kendisi Real Madrid'deki Roberto Carlos değil" diye bir cümle kurma gafletinde bulunmuş.. Buna zaten yapılabilecek bir yorum yok. Ardından, bunu Roberto Carlos'a sormuşlar;

Roberto: "Şu an 34 yaşındayım, 20 yaşında değilim ki 90 dakika durmadan koşayım. İbrahim Üzülmez, Beşiktaş ve Milli Takım'ın oyuncusu. Ona saygı duyuyorum. Ben gençken hep Maldini örnek oluşturmuştu benim için. Şimdi ona da söylüyorum, kendi takımı ve Milli Takım'da umarım başarılı olur. Şu an performansım biraz daha artabilir, ama biraz zaman gerekiyor. Kariyerim boyunca hiçbir zaman oynadığım takımın en iyisi olmadım."

Carlos, daha sonra, "Benim düşünceme göre Türk futbolundaki en iyi sol beklerden biri İbrahim Üzülmez" demiş..

Buna da yapılacak fazla yorum yok.. En güzel noktayıda, Beşiktaşlılığı ile bildiğimiz Kazım Kanat koymuş:

İbrahim Üzülmez, "Carlos benden iyi değil" dedi. Bu mütevazi görüşünden dolayı kendisini tebrik ederim! Sevgili Üzülmez'e iki tane sorum var:
1-Beşiktaş'ta kaç tane forma sattırdın?
2-Beşiktaş ile Avrupa'ya gidince kaç gazeteci etrafını sarıp röportaj yapmak istedi? Büyük futbolcu olmak için büyük takım da oynamak yetmez. Büyük futbolcu demek kariyer ve karizma demektir!

İşte Türk Futbolcusu ile bir Dünya Starının arasındaki fark.. Fazla incelemeye gerek yok..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

7 Yorum

  1. Adsız |

    Belki İbrahim ÜZÜLMEZ in etrafında gazeteciler dolaşmıyo bjk ye çok fazla forma sattıramadı ama adam gibi adam olmayı başardı. ben bir Galatasaraylıyım AMA Bİ O KADAR DA iBRAHİM ÜZÜLMEZ hayranıyım. Şu güne kadar bir Bülent KORKMAZ dan ve İbrahim ÜZÜLMAZDEN başka kim takımına son kanına kadar faydalı olmayı başardı, yakımı için herşeyini verdi ve hala da herşeyi yaparlar. başka kim başarabildi bunu? Carlos mu?

     
  2. Burak Doğan |

    İbrahim Üzülmez'in etrafında gazeteciler, Roberto Carlos kadar dolaşamaz çünkü Roberto Carlos bir Dünya Starı.. Bilmem kaç kupası, bilmem kaç şampiyonluğu, Dünya kupası vs'si var. Dolayısıyla, O'nun Türkiye'ye gelmesi, Türkiye'de futbol oynaması bile bir başarı. Ancak formasını alabilirler diyenlerin aldığı oyuncularıda gördük. Neyse.

    Olay burda kimin kanının son damlasına kadar savaştığı ya da bizim gönlümüzün kimleri dünya starı yaptığımız değil. Objektif olarak bakıldığında kimin daha iyi bir sporcu olduğu ve İbrahim Üzülmez'in kendisinin Roberto Carlos'tan daha iyi futbolcu olduğunu iddia etmesi. Bu soruyu futboldan anlayan 1 milyon objektif kişiye sorsanız maleserf sonuçlar değişmez. Bunu kavrayalım lütfen..

     
  3. Adsız |

    roberto carlos gerçekten istenileni veremedi bence fenerbahçeye ismi var kendi yok. zaten türkiyeye yaşlanmadan genç bir star gelmiyor ronaldinhonun etonun adı fenerbahçeyle çıktı sezon hemen bitince bunların hepsi rüya milyar dolarları dökseniz yinede gelmezler. örnek ailton ve kleberson futbol hayatları bitmiş olmasına rağmen adamların verdiği roportajlara bakarsanız konuyu idrak edeceksiniz. adamlar avrupa kupalarında oyna şampiyonlar ligi kupası kaldır ondan sonra git rizenin dağlarında top oyna demişlerdi. türk futbolu maalesef dünyanın gözünde kocaman bir sıfır

     
  4. Burak Doğan |

    Vallaha değişik bir düşünce olmuş. Türk futbolu dünyanın gözünde kocaman bir sıfır olamaz, zaten Avrupa şampiyonasında bunu gayet güzel gösteriyoruz. Roberto Carlos'un istenileni veremediği bir derece doğru olabilir, ama Fenerbahçe maddi olarak kendisine verdiği para kadar gelir elde etti. Aynı zamanda isim değerini yükseltti ve takımdaki Brezilyalılara abilik yapmasını sağladı. Bu seneki performansı, kendisnin değerini ortaya çıkaracaktır diye düşünüyorum..

     
  5. Adsız |

    ya bu ibo hiç kendine bakmıyor mu yaa bi de uatnmadan bu sözleri söylüyor. ya adam bi kere r.carlos ya ayıp yani insan söylerken utanır ya gerçi bizim iboda utanma duygusunu almışlar anlaşılan geçen takımdan kovuldu ama halen orda beklior ayıp bee ibo bırak su beşiktaşı artık onlarda sol taraftan orta yapıp gol atma şerefine nail olsun yaw walla adamlar unuttu sol taraftan gelen orta golünü ...

     
  6. ÖZGÜR DUMAN |

    bence şuanda türkiyedeki yerli yabancı dahil en iyi sol kanat oyuncusu ibrahim üzülmezdir.öyle gazetecilerle forma satışlarıyla iyi futbolcu olunmaz ama çok iyi bir artist olur.ibrahimin de söylediği roberto carlos un şuanki halidir.yani anlayacağınız yerli malı yurdun malı herkes onu korumalı ama içimizde öyle insanlar varki sırf adam beşiktaşlı diye adamı 36 yaşındaki dede roberto ya değişiyorlar arkadaşlar yapmayın bu adam sadece beşiktaşlı deyil bizim milli futbolcumuz üstelik şuanki haliylede roberto carlos a,da 10 çeker at gözlüğüğle bakmazsanız görürsünüz ÇARŞI İÇİMİZDEKİ İRLANDALILARA DA KARŞI

     
  7. Burak Doğan |

    :)

    İşallah çok daha başarılı Türk kanat oyuncuları yetiştiririz artık.. Kanatsızlıktan bittik...

     

Yorum Gönder