6 Kasım'ı Unutma Unutturma..

2

Saat: 13:15 | Yazar: Burak Doğan

2002 yılının soğuk bir Kasım günüydü.. Ramazan başlamış, aynı zamanda soğukta başlayınca soğuk insanın canını yakmaya başlamıştı. Arkadaşımın telefonuyla derste ayıldım ve kendimi dışarıya attım, çünkü beklediğim bir telefondu.. Abi dedi.. Aldım biletleri.. ve işte Kadıköydeki ilk Galatasaray maçına gitme serüveni başladı. İzmir'deki Ege Universitesine bağlı UniFeb'de olan arkadaşlarla otobüs ayarlandı ve yolculuk gecesi beklenmeye başlandı..

Maç, erteleme maçıydı.. Dolayısıyla çarşamba gece saat 20:00'de oynanacaktı ve öğrenciliğin verdiği rahatlıkla izin sorunu çıkmadı, izmirdeki Fenerbahçeli arkadaşlarım tarafından dualarla uğurlandım okuldan salı günü.. Aynı akşam saat 23.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaydık. Otobüsler hazır bizi bekliyordu, bizde heyecanla maçı elbette.. Yola çıktık.. Uyku yok, uyuyana Fenerbahçe marşı 10 defa..:) Sabahı zor ettik ve Kadıköye indik sabah saat 8'de.. Peki 20:00'de başlayacak maç için ne yapmak lazım? 14:30'da sıraya girmek şart güzel yer için.. Demekki etrafta takılıcaz..

Saat oldu 14:30.. Sıraya girdik. Hava buz gibi, maç saat 20:00'de ve biz tam 15:00'de içerideyiz.. Yerimiz mükemmel ama.. Kenan Evren Lisesi'nin tarafındaki kale arkası, üst kat, orta ve en ön.. Yani 6 saat sonra 4 gol göreceğimiz kalenin hemen arkası.. Ama o saatte nerden bilelim.. Neyse saat 5:30 oldu, millet yemek yemeye başladı, bizde donmaya devam ediyoruz. Ama herhalde yemek yedikten sonra taraftara güç gelmiş olsa gerek, stad bir anda dolmaya başladı, şarkılar marşlar söylenmeye başladı.. O sırada açılan Ultravesti Pankartı görülmeye değerdi.. Hatta buyrun;
Bu sırada saat 18:30 falan oldu.. Heyecan had safhada elbette.. İzmirden kalkmışım gelmişim, hem Kadıköyde ilk maçımı izliyorum hem de bu maç Galatasaray maçı.. Dakikalar o soğukta geçmek bilmiyor.. Saat 19:00 artık yavaş yavaş hakemler, oyuncular sahaya çıkmaya başlıyor. Bu sırada bizim yakınımıza 3 saat falan önce getirilen UltraAslan lar, etrafı yıktıklarından dolayı sahadan çıkartılıyorlar.. O maçtaki en büyük üzüntüm, maçı izlerken 1 kilometre karemde bir tane bile Galatasaraylı olmayışıydı.. Neyse ısınmalar bitti ve maç başlıyor.. Kadıköy yanıyor..


Bundan sonrası ise zaten yıllardır konuşuluyor...

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    Ne yazıkki seyircimizin bu havasi kalmadi. Videoyu izleyince uzuldum dogrusu...

     
  2. Burak Doğan |

    Malesef ekonomik olarak güçlenmek zorunda olan kulüp kombine satıyor ve buda "bağıran" taraftarların yavaş yavaş kaybolup çekirdek çıtlayan tribünelre mahkumiyet anlamına geliyor.. Bunun çözümü kombinelerin şampiyonlar ligini ve derbileri içermemesi, en azından kale arkaları için bu çözümü yaratmak olabilir.. Ama Gs 5.000, Bjk 11.000 kombine satarken biz 34.000 satıyorsak bunun bir ceremesi olacak elbet..

     

Yorum Gönder