NBA'den Örnek Ceza..

0

Saat: 12:56 | Yazar: Burak Doğan

NBA yani National Basketball Association, David Stern'in komutasında, inanılmaz şekilde globalleşip bütün dünyaya yayılmaya başladı ve dünyadaki bütün en iyi basketbolcuları toplamaya başladı bir süredir. Bundan seneler önce beyaz basketbolcu görmek zorken, şu anda ligin yıldızları beyazlar diyebiliriz neredeyse.. Sezon öncesi maçlar Çin'de, Avrupada yapılmaya başlandı. Bu ülkelerde kendi aralarında maçlar oynandığı kadar (ör: Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers gibi), ülkemizdeki örneği gibi, bir NBA takımı ile, gittiği ülkedeki takımlarlada maç yaptı. Bildiğiniz gibi Minnesota Timberwolves ile Efes Pilsen oynadı bu sene bizim evsahipliğimizde. Yani sonuç olarak anlatmak istediğim yürüyen inanılmaz büyük bir çark olan NBA, globalleşen dünyada yerini hızla büyütüyor. Peki ya sosyal sorumluluk? Bunda da payları çok büyük. Örneğin.. en önemli yıldızlar bile gidip çocuk evlerinde çocuklarla zaman geçiriyor, ülke zor durumda kaldığı zamanlarda mesela Katrina Kasırgası buna bir örnek, hem kurumsal olarak hemde oyuncular bireysel olarak yardıma koşuyorlar. Eh en düşük maaşlı oyuncuların ki bunlar %20 gibi oluşturuyor, yılda 500.000 YTL kazandığını düşünürsek gayet mantıklı yani:)

Yalnız sosyal sorumluluk olayını o kadar ciddiye almış durumdalar ki dün yaşanan olayı duyunca inanmakta güçlük çekebilirsiniz.. Los Angeles Lakers'ın sahibi Jerry Buss, alkollü araç kullanırken yakalanıyor. Kamusal olarak bireysel cezaları zaten elbette var 74 yaşındaki milyonerin. Ama NBA yönetimi ne yapıyor? Jerry'cim gel canım yanıma, bak bu senin yaptığın hiç hoş değil, çok kötü örnek oluyorsun bizim çocuklara, sen bunu yaparsan bizim topçular ne yapar diyerek cezayı patlatıyor.. Hemde tam 25.000 USD! Birde bu yetmiyor, yanına 2 maçda hak mahrumiyeti veriyor. (Bu arada Jerry'nin polise verdiği cezada 1900 dolar ve sadece bununlada kalmıyor, bir sürü yaptırımı var bunuda belirteyim)

Bizim ülkemizde, bunun nasıl gelişeceğini sanırım pek anlatmanın manası yok.. Tek anlamadığım 74 yaşında ve LAL Başkanı olan bir kişinin arabasını neden kendi kullandığı.. Hatta hemde üstüne alkollüyken.. Böyledir bu işler işte.. Saygın bir kurum olmak kolay değil sanırım..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder