Süreyya'ya Finiş Erken Göründü..

0

Saat: 09:37 | Yazar: Burak Doğan

Süreyya Ayhan.. Belkide , bugüne kadar gelmiş en iyi Türk atletlerden biri.. Hemde saf Türk.. Saf derken yanlış anlamayın, Anadolunun bağrından kopup gelmiş, devşirme olmayan bir Türk kızı.. İlkokulda nasıl koştuğu falan anlatılıyor, biliniyor yani.. Burdaki amacım Elvan'a laf atmak değil, sadece çok nadir yetişen değerlerimizden bahsetmeye çalışıyorum.. Dünyada tanınan sporcularımıza baksanıza.. Naim Süleymanoğlu Bulgar, Hidayet Türkoğlu ve Mirsad Türkcan Bosnalı vs vs.. Yani çok başarılı sporcuları zor çıkarıyoruz. Bu yeteneklerin olmadığından deil, 70 milyonluk milletten neler çıkar. Ama esas neden altyapımız olmadığından, değerleri yetiştiremediğimizden.. Bu başka bir yazı konusu, gelelim Süreyya'ya..

En başta Hıncal defalarca yazdı bunu.. Çok büyük bir değer Süreyya.. Yetiştirilmesi lazım, türlü konularda profesyonel hocaları olması lazım, en az 5 tane hocayla çalışması lazım.. Çünkü kendisine yakın olan kişiler bu şekilde çalışıyor. Psikologu ayrı, diyetisyeni ayrı, kondisyoneri ayrı.. Ama hiç kabul etmedi bu şekilde çalışmayı, sanki elinde başka şansı yokmuş gibi sürekli hocası/kocası Yücel Kop ile çalıştı, daha doğrusu çalışmaya çalıştı..

İlk önce gittiği kamplarda bulunamadı, doping maddesi kullandığından idrar testinden kaçtı ve 2 senesini kaybetti.. En değerli 2 senesini. Üstüne, devletten maaş talep etmeye devam etti. Ne için? Amerikada kamp yapmak için.. İstediğini aldı ama malesef bu sefer yarıştan bir süre önce sakatlandı.. Çünkü zaten başaramayıp rezil olacağını biliyordu o ölçtüğü dereceleriyle..

Sürekli bir gidiş geliş mevzusundan sonra, insanların kendisini arabayla ezmek istediğinden falan bahsetti, buda kendi üzerindeki baskının kanıtıydı.. Komplo teorisyeni oldu çıktı resmen. Şimdide Dünya Şampiyonası öncesinde yapılan doping testinde 2 sonucuda pozitif çıktı.. Yani yine dopingli Süreyya ve bundan sonra hiçbir yarışa katılamayacak.. Hatta kalkıp buna, yemeklerime doping karıştırmışlar falan demiş, şaka gibi..

Süreyya, hoca/kocasına yaranacak diye, başka destek istemedi, bildiğini okudu, doping yaptı belkide sakatlığından kurtulmak için çabucak.. Ama hiçbir şey, düşündüğü gibi olmadı.. Artık Süreyya diye bir atletimiz yok, hatta elimizde 2 defa dopingden yakalanmış bir atletimiz bile var nurtopu gibi.. Şimdi istediği gibi sponsor bulup, hayatını Amerika'da ! geçirebilir.. Allah yolunu açık etsin..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder